Obuka za nezaposlene širom okruga

Национална служба за запошљавање на територији Западнобачког округа тренутно води обуке за виљушкаристе, кројачице, геронтодомаћице и ручно ткање.

У Западнобачком округу у току је реализација пет обука за тржиште рада за 2019. годину.

Национална служба за запошљавање у Сомбору је организовала обуку за пет виљушкариста, која ће трајати 127 школских часова. Полазници ће се упознати са руковањем и маневрисањем виљушкаром, одржавањем, дијагностиком и отклањањем ситних кварова, организовањем радног места и заштитом на раду.

У Црвенки је обука за кројење и шивење у коју је укључено пет незапослених особа. Обука се састоји из теоријског дела и радне праксе.

У Оџацима су у току две обуке: за шест геронтодомаћица, и обука за ручно ткање за још шест полазника. На обуци за ручно ткање полазнице уче о рамовима и разбојима за ручно ткање, сновањем и грађењем основе, израдом и читањем ткачких шема, ткањем различитих врста тканина, са старинским ткањем и ткањем тракама, а оне које успешно савладају курс очекује радна пракса од 20 дана.

Обука за геронтодомаћице у Апатину се реализује за шест незапослених лица. Обука је почела 12. септембра и трајаће до 21. октобра. Након успешно завршеног курса полазници ће добити сертификате.

У току октобра се очекује и почетак основне информатичке обуке за ЕЦДЛ сертификат у коју ће бити укључено 20 особа са инвалидитетом.

ПретходниIstorijski strip “Evo mene, eto vas” predstavljen u Somboru
Следећи„Dečja nedelja“ na Pedagoškom fakultetu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.