OBUSTAVA RADA PREDŠKOLSKIH I ŠKOLSKIH USTANOVA U VOJVODINI


ZBOG PORASTA BROJA OBOLELIH OD GRIPA, OD SREDE 12. FEBRUARA PRIVREMENA OBUSTAVA RADA PREDŠKOLSKIH I ŠKOLSKIH USTANOVA U VOJVODINI

Na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u skladu s članom 105. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo je Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji AP Vojvodine zbog široke rasprostranjenosti virusa gripa.

Radi zaštite zdravlja dece, nastava se obustavlja od 12. do 21. februara 2020. godine, a prvi radni dan je 24.02.2020. godine.

Odluka o načinu nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada biće doneta naknadno.

Na području grada Sombora predškolska ustanova „Vera Gucunja“ radiće na principu dežurstva, s tim da se u dogovoru sa osnivačem obustavlja rad u objektima PU „Vera Gucunja“ u naseljenim mestima gde se obavlja pripremni predškolski program pri školama u Doroslovu, Bezdanu, Bačkom Bregu, Gakovu, Rastini, Riđici, Aleksa Šantiću, kao i u vrtiću „Vila“ pri OŠ „Dositej Obradović“ u Somboru. Objekti PU „Vera Gucunja“ u Somboru za decu jaslenog uzrasta, celodnevnog boravka na teritoriji  grada Sombora biće otvorena ali uz preporuku roditeljima da ukoliko su u mogućnosti decu ne dovode bez preke potrebe.


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.