OBUSTAVA RADA PREDŠKOLSKIH I ŠKOLSKIH USTANOVA U VOJVODINI

ZBOG PORASTA BROJA OBOLELIH OD GRIPA, OD SREDE 12. FEBRUARA PRIVREMENA OBUSTAVA RADA PREDŠKOLSKIH I ŠKOLSKIH USTANOVA U VOJVODINI

Na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u skladu s članom 105. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo je Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji AP Vojvodine zbog široke rasprostranjenosti virusa gripa.

Radi zaštite zdravlja dece, nastava se obustavlja od 12. do 21. februara 2020. godine, a prvi radni dan je 24.02.2020. godine.

Odluka o načinu nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada biće doneta naknadno.

Na području grada Sombora predškolska ustanova „Vera Gucunja“ radiće na principu dežurstva, s tim da se u dogovoru sa osnivačem obustavlja rad u objektima PU „Vera Gucunja“ u naseljenim mestima gde se obavlja pripremni predškolski program pri školama u Doroslovu, Bezdanu, Bačkom Bregu, Gakovu, Rastini, Riđici, Aleksa Šantiću, kao i u vrtiću „Vila“ pri OŠ „Dositej Obradović“ u Somboru. Objekti PU „Vera Gucunja“ u Somboru za decu jaslenog uzrasta, celodnevnog boravka na teritoriji  grada Sombora biće otvorena ali uz preporuku roditeljima da ukoliko su u mogućnosti decu ne dovode bez preke potrebe.

ПретходниProgram manifestacija
СледећиSomborski fotograf najbolji na Balkanu „zbog“ tašte

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.