ОБУСТАВА РАДА ПРЕДШКОЛСКИХ И ШКОЛСКИХ УСТАНОВА У ВОЈВОДИНИ


ЗБОГ ПОРАСТА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД ГРИПА, ОД СРЕДЕ 12. ФЕБРУАРА ПРИВРЕМЕНА ОБУСТАВА РАДА ПРЕДШКОЛСКИХ И ШКОЛСКИХ УСТАНОВА У ВОЈВОДИНИ

На основу препоруке Покрајинског секретаријата за здравство и Института за јавно здравље Војводине, у складу с чланом 105. Закона о основама система образовања и васпитања, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице донео је Одлуку о привременој обустави рада предшколских и школских колектива на територији АП Војводине због широке распрострањености вируса грипа.

Ради заштите здравља деце, настава се обуставља од 12. до 21. фебруара 2020. године, а први радни дан је 24.02.2020. године.

Одлука о начину надокнаде пропуштеног образовно-васпитног рада биће донета накнадно.

На подручју града Сомбора предшколска установа „Вера Гуцуња“ радиће на принципу дежурства, с тим да се у договору са оснивачем обуставља рад у објектима ПУ „Вера Гуцуња“ у насељеним местима где се обавља припремни предшколски програм при школама у Дорослову, Бездану, Бачком Брегу, Гакову, Растини, Риђици, Алекса Шантићу, као и у вртићу „Вила“ при ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Сомбору. Објекти ПУ „Вера Гуцуња“ у Сомбору за децу јасленог узраста, целодневног боравка на територији  града Сомбора биће отворена али уз препоруку родитељима да уколико су у могућности децу не доводе без преке потребе.


ПретходниПрограм манифестација
СледећиСомборски фотограф најбољи на Балкану “због” таште

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.