OD 5. FEBRUARA POČINJE EVIDENTIRANJE DECE ZA UPIS U OSNOVNU ŠKOLU

Подсећамо вас да евидентирање деце за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину почиње 5. и траје до 20. фебруара.

У први разред уписују се деца рођена од 1. марта 2013. године до 1. марта 2014. године. Дете старости од шест до шест и по година (по жељи родитеља) може да се упише у први разред након провере спремности за полазак у школу, такође, дете старости од седам и по година, које због болести или неких других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред након провере знања.

Пријављивање деце за упис у први разред основне школе врше родитељи, односно старатељи, или орган старатељства за децу под старатељством.

Упис деце у градске основне школе вршиће се у Одељењу за образовање Градске управе града Сомбора, соба 226 а, други спрат, Трг цара Уроша 1, Сомбор (зграда Жупаније), сваког радног дана од 07,30 до 15,00 часова.

Пријављивање деце у насељеним местима: Алекса Шантић, Бездан, Бачки Брег, Бачки Моноштор, Чонопља, Дорослово, Гаково, Колут, Кљајићево, Растина, Риђица, Станишић, Стапар, Светозар Милетић и Телечка, вршиће се у основним школама у истом термину.

За пријаву детета родитељ/старатељ, на увид подноси: извод из матичне књиге рођених за дете, важећу личну карту родитеља или старатеља са тачном адресом становања и решење о старатељству за децу под старатељством.

Након завршеног евидентирања деце, школе ће писаним путем обавестити родитеље о терминима уписа и провери спремности деце за полазак у школу.

Оригиналан оглас за евидентирање деце за упис у основну школу на српском језику доступан је овде, а на мађарском језику овде.

Послови информисања и односа са јавношћу

ПретходниZa projekte iz kulture Sombor dodeljuje 10 miliona dinara
СледећиPredsednice otpočele proces rada u Narodnom pozorištu Sombor

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.