Odbojka najmasovniji sport u Somboru

U gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru održan je sada već tradicionalni novogodišnji turnir u mini odbojci za devojčice uzrasta od 2004-2009 godišta. Nadmetalo se više od 300 devojčica iz Subotice, Novog Sada, Sombora i Vrbasa.

Na 9 terena, u 5 uzrasnih kategorija snagu i umeće prebacivanja lopte preko mreže pokazale su nam devojčice iz 55 ekipa na jubilarnom 10. turniru u mini odbojci. U Somboru, pored škole odbojke, postoje i tri odbojkaška kluba gde više od 500 devojčica trenira odbojku i to je najmasovniji sport u ovom gradu. Odbojka je idealan sport za devojčice, jer nema kontakta a korektivan je sport.

„Bavim se odbojkom već 5-6 godina i počela sam prvo zbog leđa, imala sam krivu kičmu i lekar mi je preporučio da počnem da treniram odbojku, a zbog društva sam je zavolela i nastavila da treniram“, ispričala je Staša Majstorović iz Sombora.


„Sestra je krenula da trenira i pričala mi je svašta lepo sa odbojke, ja sada treniram već 3 godine“, rekla je Vanja Milić iz Sombora.

„Gledala sam je na tv-u i tako sam je i zavolela, sada treniram već 3-4 godine“, rekla je Sanja Vilajac iz Sombora.

„Volim timske sportive i upoznajemo dosta nove dece na turnirima i to mi se sviđa“, rekla je Jana Golubović iz Sombora.

„Svidja mi se timski rad i počela sam tako što je klub došao u naše selo Gakovo i odlučila sam da počnem da treniram“, ispričala je Milana Badža iz Gakova.

Omasovljenje odbojke u Somboru počelo je pre desetak godina uspesima odbojkaške reprezentacije. Srđan Relić osnovao je ženski odbojkaški klub 2000 godine, tada je počeo vrlo skromno, a danas u klubu trenira više od 200 devojčica.

„U početku, te 2000-te godine bila je jedna grupa devojčica i jedna grupa dečaka. Dečaka je bilo desetak, a devojčica petnaestak. Već sledeće godine video sam da se moram bazirati samo na devojčice i da ta popularnost sporta polako raste. Stalno dolaze, što je izvrsna stvar i naravno da je to propraćeno uspesima reprezentacije“,  ispričao je Relić, trener odbojke u OK „CVS Elbraco Technoland“.

Odbojkaški turniri su osim posla- igra i druženje, a mnogo uzbuđenja na sportskim terenima pripremile su upravo ove devojčice- mlade nade srpske odbojke.

ПретходниBazar somborskih mama
СледећиBožićne čarolije u Bačkom Monoštoru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.