Odložen Treći Somborski filmski festival

И поред стабилне епидемиолошке ситуације у Сомбору, трећи по реду Сомборски филмски фестивал, планиран да се одржи од 10. до 13. јула, биће одложен.

На предлог Управног одбора организатора фестивала, Културног центра „Лаза Костић”, одржавање фестивала одлаже се за почетак августа, уколико се за то стекну услови, и уз обавезно обраћање за препоруке Заводу за јавно здравље.

Имајући у виду да је ситуација са вирусом Covid – 19 у земљи довела у питање долазак бројних најављених гостију из света филма из Србије, као и препоруке Кризног штаба за сузбијање пандемије, организатори сматрају да је одговорно и сврсисходно одложити програме за август, а онда их одржати у пуном, планираном обиму.

Сомборски филмски фестивал одржаће се ове године трећи пут, у организацији Културног центра “Лаза Костић”. На репертоару ће се наћи 11 филмова у четири селекције: Главни такмичарски програм, Култни класици, Панорама шведског филма, и Носталгија, а гост селектор програма је Иван Карл. Поред филмских остварења, посетиоци фестивала ће моћи да уживају и у пратећем програму, у оквиру којег ће се одржавати промоције књига, филмова и концерт Јелене Томашевић.

Овогодишњи концепт подразумева истицање савременог домаћег стваралаштва, односно култних кинематографских остварења нашег поднебља, као и одабрана дела европског филма.

Улаз на све програме трећег издања Сомборског филмског фестивала биће бесплатан, а филмови и пратећи програми ће се одржавати на отвореном, у Атријуму Градске куће, Кабареу Народног позоришта Сомбор, Дворишту Жупаније, и на Тргу Светог Ђорђа.

ПретходниSomaraton: Pobednička postolja u Novom Sadu i Ovčarsko Kablarskoj klisuri
СледећиU Somboru održan 15. „Memorijal Jovan Đuran“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.