Odluka Vlade: U kanistere do 60 litara derivata nafte

kanister-derivat-nafte

Poljoprivrednici će moći u kanistere da natoče maksimalno 60 litara naftnih derivata, predviđa se izmenom uredbe koju je Vlada Srbije danas usvojila. Vlada je izmenila još jednu odluku i na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz dodala i rafinisano suncokretovo ulje, dok je od zabrane izvoza izuzela sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike.

„Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava privrednim subjektima koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, da se isporuka osim utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i utakanjem u posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara“, saopštila je Vlada nakon sednice.

Na ovaj način omogućeno je, kako se navodi – „pre svega poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova“


Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo.

„Ovom odlukom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova. Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje“, ističe se u saopštenju.

Izvor: N1

ПретходниMLADI POD KONTROLOM…DIGITALNA DEMENCIJA! ŠTA ČINITI?
Следећи12. DEČIJI MUZIČKI FESTIVAL „ŚARENI VOKALI“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.