Održan Novosadski maraton

NOVI SAD – Novosadski maraton, 26. po redu, održan je danas u Novom Sadu, uz učešće više od hiljadu takmičara i takmičarki. Trku je na startu na Trgu slobode otvorio predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić, poručivši da je Novosadski maraton praznik sporta u Novom Sadu.

„Sama činjenica da imamo više od 700 trkača na glavnoj trci i još preko 500 učesnika na pratećim trkama maratona, pokazuje da je Novosadski maraton praznik sporta u našem gradu. Novi Sad, pored toga što je Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, može biti i Evropska prestonica sporta. Oni koji dođu jednom na Novosadski maraton, sigurno da će to ponoviti“, kazao je predsednik Skupštine grada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić, poželevši učesnicima svih današnjih trka najbolje moguće rezultate.

Pored glavne maratonske trke od 42,195 kilometra, danas su se održale i prateće trke: diplomatski maraton, štafetni maraton (od tri do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, humanitarna EKO rekreacija, rekreativno trčanje na 10,548 km, trčanje srednjoškolaca, osnovaca, predškolaca, kao i tradicionalna puzeća trka beba.


Pored Novosađana i Novosađanki, koji su se ove godine odazvali i učestvovali na nekoj od trka 26. Novosadskog maratona, učešće su danas uzeli i maratonci iz regiona, ali i SAD-a, Austrije, Finske i Velike Britanije.

Izvor: rtv.rs

ПретходниOTVORENA PRODAVNICA „LIDL“ U SOMBORU!
Следећи„Somborske priče“ – Otvaranje izložbe slika Miloša Pejovića

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.