Održan prvi somborski bazar mama

Судећи по многобројним повратним реакцијама, “Први базар сомборски мама” испунио је очекивања излагача, посетилаца као и организаторки из Удружења “Клуб на куб”. Манифестација је одржана 22. децембра у Дому ученика средњих школа. Цело поподне било је испуњено различитим едукативним и забавним садржајима за родитеље и децу. Волонтери “Сомборског едукативног центра” одржали су креативну радионицу за њмлађе а посетио их је и Деда Мраз са којим су попричали и сликали се. Маме су по симболичним, скромним ценама продавале половну дечију гардеробу, обућу, играчке, а прикупљени су и поклони за хуманитарну акцију за сомборско породилиште и дечије одељење болнице који ће бити ових дана уручени. Др Марија Мандић Матарић одржала је предавање о здравој исхрани и представила своју књигу “Куварски дневник бебе Марте”.

Многобројни спонзори подржали су овај догађај па је за све било обезбеђено освежење, поклони и богата томбола.

-Захваљујемо се свима који су препознали нашу идеју, подржали нас и у великој мери омогућили и допринели реализацији “Првог базара сомборских мама”. Драго нам је што смо се сви ујединили са једним и најважнијим циљем да будемо хумани и солидарни. Многи су, без много питања, несебично поклањали, како би некога у ове празничне дане развесели. Надам се да ћете и у будуће бити уз нас и да ћемо заједничком снагама допринети квалитетном животу и садржају за све наше грађане! Трудићемо се и даље како би били све бољи и бољи и како не би изневерити ваша очекивања – поручиле су организаторке Ташана Томић, Јека Ђапић и Тамара Стојковић.

“Први базар сомборски мама” отворила је градоначелница Душанка Голубовић и тако подржала ову манифестацију.

-За сам град Сомбор је задовољство што имамо на једном месту окупљање свих нас на тему родитељства. То кажем сада као градоначелница, али много више као мама двоје мале деце. Ово је прилика да сви ми заједно разменимо нека искуства и да се охрабримо и даље на путу које се зове родитељство, јер, кад он једном крене, онда више никад не престаје – рекла је градоначелница и додала да је ово окупљање од велике важности за заједницу и похвалила чланице удружења „Клуб на куб“ које, поред своје деце, породице, посла и свега осталог, имају довољно времена, ентузијазма и воље да организују дешавања као што је ово.

Због великог одзива, организаторке најављују да ће за наредни базар морати наћи нову, већу локацију. У плану је да се овај догађај организује неколико пута годишње.

ПретходниKnjiga priča Čedomira Janičića Et in Arcadia ego
СледећиSabrana dela Veljka Petrovića

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.