Održan prvi somborski bazar mama

Sudeći po mnogobrojnim povratnim reakcijama, “Prvi bazar somborski mama” ispunio je očekivanja izlagača, posetilaca kao i organizatorki iz Udruženja “Klub na kub”. Manifestacija je održana 22. decembra u Domu učenika srednjih škola. Celo popodne bilo je ispunjeno različitim edukativnim i zabavnim sadržajima za roditelje i decu. Volonteri “Somborskog edukativnog centra” održali su kreativnu radionicu za njmlađe a posetio ih je i Deda Mraz sa kojim su popričali i slikali se. Mame su po simboličnim, skromnim cenama prodavale polovnu dečiju garderobu, obuću, igračke, a prikupljeni su i pokloni za humanitarnu akciju za somborsko porodilište i dečije odeljenje bolnice koji će biti ovih dana uručeni. Dr Marija Mandić Matarić održala je predavanje o zdravoj ishrani i predstavila svoju knjigu “Kuvarski dnevnik bebe Marte”.

Mnogobrojni sponzori podržali su ovaj događaj pa je za sve bilo obezbeđeno osveženje, pokloni i bogata tombola.

-Zahvaljujemo se svima koji su prepoznali našu ideju, podržali nas i u velikoj meri omogućili i doprineli realizaciji “Prvog bazara somborskih mama”. Drago nam je što smo se svi ujedinili sa jednim i najvažnijim ciljem da budemo humani i solidarni. Mnogi su, bez mnogo pitanja, nesebično poklanjali, kako bi nekoga u ove praznične dane razveseli. Nadam se da ćete i u buduće biti uz nas i da ćemo zajedničkom snagama doprineti kvalitetnom životu i sadržaju za sve naše građane! Trudićemo se i dalje kako bi bili sve bolji i bolji i kako ne bi izneveriti vaša očekivanja – poručile su organizatorke Tašana Tomić, Jeka Đapić i Tamara Stojković.


“Prvi bazar somborski mama” otvorila je gradonačelnica Dušanka Golubović i tako podržala ovu manifestaciju.

-Za sam grad Sombor je zadovoljstvo što imamo na jednom mestu okupljanje svih nas na temu roditeljstva. To kažem sada kao gradonačelnica, ali mnogo više kao mama dvoje male dece. Ovo je prilika da svi mi zajedno razmenimo neka iskustva i da se ohrabrimo i dalje na putu koje se zove roditeljstvo, jer, kad on jednom krene, onda više nikad ne prestaje – rekla je gradonačelnica i dodala da je ovo okupljanje od velike važnosti za zajednicu i pohvalila članice udruženja „Klub na kub“ koje, pored svoje dece, porodice, posla i svega ostalog, imaju dovoljno vremena, entuzijazma i volje da organizuju dešavanja kao što je ovo.

Zbog velikog odziva, organizatorke najavljuju da će za naredni bazar morati naći novu, veću lokaciju. U planu je da se ovaj događaj organizuje nekoliko puta godišnje.

ПретходниKnjiga priča Čedomira Janičića Et in Arcadia ego
СледећиSabrana dela Veljka Petrovića

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.