ODRŽANA 12. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

zupanija-tise-sombor

BAŠTE UGOSTITELJSKIH OBJEKATA BEZ NADOKNADE I TOKOM ZIMSKOG PERIODA!

Gradsko veće grada Sombora danas je održalo je 12. sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković. Članovi Veća odlučivali su o 17 tačaka dnevnog reda.

Na 12. sednici Gradsko veće odobrilo je predlog Odluke o razvrstavanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u poljoprivredno odnosno šumsko zemljište za svrhu utvrđivanja osnovice poreza na imovinu na teritoriji Grada Sombora. Predloženom odlukom koristi se zakonom propisana mogućnost da se građevisnsko zemljište koje nije privedeno nameni, već se kristi kao poljoprivredno odnosno šumsko, poreski tretira prema načinu korišćenja, a ne po vrsti, čime se umanjuje poresko opteređenje za vlasnike takvog zemljišta.

Ukoliko ovaj predlog odluke bude usvojen na nekoj od narednih sednica Skupštine grada, obveznici poreza na imovinu koji ne vode poslovne knjige će moći da do 31. januara podnesu poreske prijave za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti koje se, u skladu sa ovom odlukom, razvrstavaju u drugačiju grupu nepokretnosti u odnosu na grupu u koju su bili razvrstavni.

Gradsko veće na današnjoj sednici dozvolilo je vlasnicima bašta ugostiteljskih objekata korišćenje dela javne površine radi ostavljanja baštenskih elemenata (suncobrani ili tende, žardinjere i montažno-demontažni podijumi izrađeni od drveta) tokom zimskog perioda (zaključno sa 01.03.2021.god), bez naknade, uz obavezu vlasnika da vode brigu o čistoći dela zauzete površine.

Članovi Gradskog veća usvojili su ponudu JKP „Zelenilo“ Sombor i plan rada JKP „Prostor“ Sombor na poslovima održavanja opštinskih puteva i ulica u zimskom periodu za sezonu 2020/2021.

ПретходниOpšta bolnica u Somboru: Prestaje redovan rad ambulanti
СледећиRavangrad Wine Fest u Somboru neće biti organizovan

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.