ODRŽANA PRVA DVA KOLA SRPSKE BASS LIGE!

Basa liga Bajski kanal

U subotu i nedelju (1. i 2. juna) na Bajskom kanalu nedaleko od Bezdana održana su prva dva kola ovogodišnjeg državnog izbornog prvenstva u lovu bassa varalicom (popularno zvanog „Srpska bass liga“).

Nastupilo je čak 13 dvočlanih ekipa – što je rekord naše male Lige. Kada smo već kod rekorda, ponovo ih je oboreno još nekoliko! Ekipa KSR „Banat“ iz Zrenjanina (Spro & Gamakatsu Bass Team) u sastavu Bojan Bojanić i Željko Sirar, briljirala je oba kola i zauzela ubedljivo prvo mesto sa čak 11.350 bodova odnosno grama! Prvi dan su na merenje doneli maksimalnih 5 bassova koji su bili teški 4,512 kg (najveći 1,69 kg) a drugi dan su oborili (sopstveni) rekord lige i u samo 4 bassa imali su čak 6,838 kg a najveći bass je bio težak skoro 2.7 kg (još jedan novi rekord Lige)! Bravo momci! 😀


Drugo mesto zauzela je ekipa KSR „Eko-Trofej“ iz Beograda (DAM Team) u sastavu Ivan Mujović, Miloš Berak i Srđan Gajčić. Oni su prvog dana sa 5 bassova ukupno teških 4.000 grama/poena zauzeli drugo mesto (najveći bass 1,493 kg) dok su drugi dan sa 1.925 bodova/grama bili četvrti, što je zajedno bilo dovoljno za drugo mesto u ukupnom plasmanu posle dva kola (od ukupno 6 kola).

Treće mesto u trenutnom plasmanu zauzela je ekipa KSR „Ribolovac“ iz Novog Sada (Formax Bass Team) u sastavu Aleksandar Sale Popović i Jovan Jodža Lončar. Oni su prvi dan na merenje doneli 3 bassa ukupno teška 2.286 grama/poena (peto mesto tog dana) a drugi dan su doneli 4 bassa ukupno teška 2.263 grama/poena (drugo mesto tog dana), što je u zbiru plasmanskih bodova bilo treće mesto posle dva kola.

Ostale ekipe donele su na merenje od jednog do četiri bassa, a po tri ekipe su u oba dana nažalost ostale potpuno bez ulova.


Basa liga Bajski kanal tabela

Iako je bilo prognozirano veoma loše vreme (kiša, vetar i grmljavina) u oba dana na tom samom severu Bačke vremenske prilike su nas poslužile sasvim lepo (ostali smo suvi), ali bassovi nažalost nisu bili nešto preterano raspoloženi za uzimanje varalica pa se lovilo uz dosta muke i napora. No najveštiji su ipak uspeli da ostvare lepe ulove, pa čak i da ponovo obore rekorde Lige.

Celo takmičenje kamerom je zabeležila ekipa emisije „Čari ribolova“ RTV Vojvodine pa ćete uskoro imati priliku da sve ovo pogledate i na malim ekranima.

Zahvalili bismo se takođe ponovo i JP „Vojvodinašume – Šumsko gazdinstvo Sombor“, bez čije podrške i razumevanja ne bi bilo moguće održati takmičenje na ovim prelepim terenima.

U narednim objavama biće više fotografija ulova ostalih ekipa i atmosfere sa takmičenja.

Naredna dva kola (3. i 4.) biće održana 6. i 7. jula na Kupusinačkom dunavcu nedaleko od Sombora i sela Kupusina.

ПретходниKonferencija za medije
СледећиKOKA KOLA PODRŠKA MLADIMA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.