ODRŽANA SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE

Danas je na punktu na Bezdanskom putu na rasadniku „Acel“ JKP „Zelenila“ Sombor održana smotra Zimske službe. Smotri su pored gradonačelnice grada Sombora Dušanke Golubović, prisustvovali predstavnici Policijske uprave Sombor, predstavnici javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo“, „Čistoća“, „Prostor“ i „Vodokanal“, koji su, kao i prethodnih godina, uključeni u aktivnosti Zimske službe.

Zimska služba zvanično počinje sa radom 01.11.2019. godine i traje do 31.03.2020. godine. Planom je predviđen period povremenih intervencija i period pune mobilnosti, koji se sastoji od dva stepena mobilnosti.

Novina u odnosu na predhodne godine je Zimska služba u naseljenim mestima koja je uvrštena u sistemski rad po pitanju soli, pripravnosti i goriva. Na lageru se trenutno nalazi 250 tona soli, a u naredne dve nedelje se očekuje isporuka još 100 tona. Kupljen je i novi traktor čija je kupovina subvencionisana od strane Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa 3,6 miliona dinara.

Gradonačelnica Dušanka Golubović je istakla da ovu sezonu Zimska služba dočekuje spremnija nego prethodnih godina i što se tiče raspoložive mehanizacije i kada je u pitanju potrebna količina soli, te da su spremni da odgovore na sve izazove koje zima sa sobom nosi.

Nakon što je na licu mesta izvršena provera vozila i opreme, predstavnici nadležnih institucija su konstatovali da se ovogodišnja zimska sezona dočekuje spremno.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниEkološka katastrofa u Velikom bačkom kanalu
СледећиTežak udes: Mladić poginuo u sudaru automobila i autobusa

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.