ODRŽANA ULIČNA TRKA POVODOM DANA OSLOBOĐENJA SOMBORA

Foto: sportskisavezsombor.com

Поводом 21. Октобра, дана ослобођења Сомбора, у петак је одржана традиционална манифестација „Улична трка града Сомбора. Трка је одржана на Главној улици односно улици, а упркос лошем времену велики број деце и родитеља се окупио да испрати ову сјајну манифестацију.

У „Уличној трци града Сомбора“ учествовали су полазници Предшколске установе „Вера Гуцуња“, као и ученици основних и средњих школа са територије града Сомбора. Свака генерација посебно је трчала и у женској и у мушкој конкуренцији, а за прва три места најбољи су добили дипломе, медаље и симболичне поклоне.

Колико су значајне за град Сомбор овакве и сличне манифестације, говоре речи Антоније Нађ Косановић, чланице Градског већа задужене за спорт и омладину, која је истакла да је најважније од свега усмерити децу на бављење било којим спортом од најранијих узраста.

– Желим да се захвалим Спортском савезу града Сомбора и Атлетском клубу „Сомаратон“ који су учинили заиста огроман напор да ова манифестација буде одржана, а поред забаве и дружења, ова манифестација има један специфичан циљ а то је да децу окренемо ка бављењу спортом и велико ми је задовољство када видим да су се , упркос лошем времену, одазвали у оволиком великом броју, истакла је Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за спорт и омладину.

На овогодишњој „Уличној трци града Сомбора“ учествовало је готово 500 такмичара, а цео догађај заједнички су организовали спортски савез града Сомбора и атлетски клуб „Сомаратон“, под покровитељством града Сомбора.

Извор: sombornjuz.in.rs

ПретходниRekordan broj somaratonaca protrčalo kroz finiš Dunavskog polumaratona
СледећиODLIČAN UČINAK „SOKOLA“ U KANJIŽI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.