ODRŽANA ULIČNA TRKA POVODOM DANA OSLOBOĐENJA SOMBORA

Foto: sportskisavezsombor.com

Povodom 21. Oktobra, dana oslobođenja Sombora, u petak je održana tradicionalna manifestacija „Ulična trka grada Sombora. Trka je održana na Glavnoj ulici odnosno ulici, a uprkos lošem vremenu veliki broj dece i roditelja se okupio da isprati ovu sjajnu manifestaciju.

U „Uličnoj trci grada Sombora“ učestvovali su polaznici Predškolske ustanove „Vera Gucunja“, kao i učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Sombora. Svaka generacija posebno je trčala i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, a za prva tri mesta najbolji su dobili diplome, medalje i simbolične poklone.


Koliko su značajne za grad Sombor ovakve i slične manifestacije, govore reči Antonije Nađ Kosanović, članice Gradskog veća zadužene za sport i omladinu, koja je istakla da je najvažnije od svega usmeriti decu na bavljenje bilo kojim sportom od najranijih uzrasta.

– Želim da se zahvalim Sportskom savezu grada Sombora i Atletskom klubu „Somaraton“ koji su učinili zaista ogroman napor da ova manifestacija bude održana, a pored zabave i druženja, ova manifestacija ima jedan specifičan cilj a to je da decu okrenemo ka bavljenju sportom i veliko mi je zadovoljstvo kada vidim da su se , uprkos lošem vremenu, odazvali u ovolikom velikom broju, istakla je Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Na ovogodišnjoj „Uličnoj trci grada Sombora“ učestvovalo je gotovo 500 takmičara, a ceo događaj zajednički su organizovali sportski savez grada Sombora i atletski klub „Somaraton“, pod pokroviteljstvom grada Sombora.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниRekordan broj somaratonaca protrčalo kroz finiš Dunavskog polumaratona
СледећиODLIČAN UČINAK „SOKOLA“ U KANJIŽI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.