ODRŽANI TAKMIČARSKI DANI MLADIH INOVATORA I PREDUZETNIKA U SOMBORU

U organizaciji Saveza pronalazača Srbije i Grada Sombora danas su u Velikoj sali Stare gradske kuće održani 28. po redu „Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika“. Učenici osnovnih i srednjih škola su na ovom takmičenju imali jedinstvenu priliku da iskažu svoje poslovne ideje i budu korak bliži njenoj realizaciji.

Otvaranju takmičenja prisustvovali su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, gradski većnik za oblast kulture i obrazovanja grada Sombora Nemanja Sarač, predstavnici opština učesnica, učenici i njihovi nastavnici – mentori i direktori škola. Ispred Saveza pronalazača Srbije, program je otvorio predsednik Slobodan Bata Simić. On je tom prilikom gradonačelnici Sombora i gradskom većniku za kulturu i obrazovanje uručio povelje „Mihajlo Pupin“.

Izražavajući zadovoljstvo što se ovo takmičenje održava u Somboru, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović istakla je da je Sombor jedan od najstarijih centara obrazovanja u celoj Srbiji i da tu tradiciju baštini preko 240 godina.

„Ova naša tradicija je nešto što nas i sada obavezuje, ali možda na neki drugačiji način. Ustanove obrazovanja se razvijaju i školstvo ide u nekom svom pravcu, afirmativna i funkcionalna znanja možda još uvek nisu dovoljno prepoznata u samom obrazovnom sistemu.

Upravo zbog toga afirmacija pronalazaštva i na jedan ovakav način, a podsetiću vas i na razne druge manifestacije koje u saradnji sa drugim obrazovnim institucijama organizujemo, poput „Fizi bizi“ festivala, jesu nešto gde očekujemo da učenici svoja neka stečena znanja u školi primene i da budu afirmisani da znanje traže i izvan svog nastavnog plana i programa.

Znamo da u današnje vreme postoji mnogo različitih izvora saznanja i da ono što učimo u školi nije jedino ali neretko nije ni dovoljno. U tom smislu svakako treba težiti ka znanjima kao i njihovom pravilnom korišćenju i biti u tome prvi među najboljima što je sigurno šansa za uspeh. Otuda i jedno ovako takmičenje za cilj ima da razmišljate da budete drugačiji od svih, te da svoja znanja iskoristite u pravcu da stvorite nešto novo. Zapravo sve su naše mogućnosti ograničene, jedino neograničena mogućnost jeste u sferi inovacija, što može da vam obezbedi potpuno drugačiju budućnost.

Naš današnji skup nema samo za cilj da vi razvijate svoje sposobnosti nego i da promislite o tome koliko mali ili veliki korak treba da  napravite da bi ste u svom ličnom životu jednu ovakvu prepreku prevazišli i postali nešto potpuno drugo“ rekla je gradonačelnica poželevši učenicima da njihove prezentacije i ovo takmičenje prođu što uspešnije.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниMlada studentkinja iz Sombora obilazi svet
СледећиČIŠĆENJE KANALA U VRBASU Na šest kilometara vadiće se 400.000 kubika mulja

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.