Olakšice za ugostitelje u u Zapadnobačkom okrugu

zupanija-tise-sombor

Lokalne samouprave u Zapadnobačkom okrugu pokazale su razumevanje za ugostitelje uvođenjem olakšica, jer, kako kažu, svi su svesni da im je poslovanje i te kako ugroženo, ne samo zbog anti – kovid mera, već i loših vremenskih uslova zbog kojih bašte većinom nisu ni radile.

Kada je reč o masovnoj imunizaicji ona se sporovodi i bez zakazivanja, dok broj obolelih i upućenih na bolničko lečenje opada.

Kako bi olakšali poslovanje ugostiteljima u vreme pandemije korona virusa, gradska veća u Apatinu i Somboru donela su odluke da se u tekućoj godini smanji naknada koju plaćaju prvenstveno za letnje bašte.


Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin kaže: „Opština Apatin je donela odluku da se našim ugostiteljima za ovu godinu umanji zakup za letnje bašte za čak 90 odsto, praktično plaćaju samo 10 odsto. Razlog za ovakvu odluku je taj što smatramo da su oni pretrpeli najveću štetu u ovoj kovid krizi i na taj način opština želi da im izađe u susret. U suštini, to će biti manji prihod i za budžet, a godišnji prihodi su ranije od letnjih bašti oko 1.500.000 dinara“.

Miroslav Kovačić, gradski većnik za oblast komunalne delatnosti i investicija u Somboru napominje: „Grad Sombor je imao sluha za sve zakupce koji su zakupili poslovni prostor u vlasništvu grada Sombora, pa smo tako našli i mogućnosti da im olakšamo, jer je evidnetno da su pretpeli štetu. Oslobođeni su plaćanja od 15.marta za plaćanje zakupa poslovnog prostora, dok je zauzeće javnih površina na snagu stupilo od 12. marta kada je doneta odluka da ugostitelji plaćaju samo 50 odsto od naknade za postavljanje letnjih bašti“.

Na najvećem vakcinalnom punktu u Somboru revakcinisano je 13.987 građana, imunizacija se obavlja i po selima, dok broj prvih pregleda u Kovid ambulanti blago opada.

Dr Zdravko Hlodik, koordinator za masovnu imunizaciju u Somboru kaže: „Bez zakazivanja se građani mogu revakcinisati od 8 do 20 časova svakog dana, a do sada je odziv dosta veliki. Danas se radi akcija “otvorebna vrata”, jer nemamo spiskove za vakcinaciju preko e-uprave, dok već od sutra počinje revakcinacija sinofarmom. Uporedo ostaje i ova akcija da svi koji žele dođu bez prijave da se vakcinišu“.

U Zapadnobačkom okrugu je korona virusom zaraženo 835 građana, kažu u Zavodu za javno zdravje i dodaju da 25.409 ljudi je revakcinisano, dok 14.000 čeka drugu dozu.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниZa dva dana počinje prijava za 60 evra pomoći svim punoletnim građanima Srbije
СледећиFilip Rebrača među sokolovima iz Ajove

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.