OLIMPIJSKI TRENING ZA OSNOVCE

U Somboru je održan „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ u ulici Kralja Petra I. Ovu manifestaciju je organizovao Sportski savez grada Sombora u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Vojvođanskom bankom i podršku Grada Sombora.

Na „Olimpijskom treningu sa Vojvođanskom bankom“ učestvovala su deca osnovnoškolskog uzrasta iz pet somborskih škola: OŠ „Ivo Lola Ribar“, OŠ „Bratstvo jedinstvo“, OŠ „Nikola Vukićević“, OŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Avram Mrazović“.

Svaka škola se borila za što bolji plasman kroz pet disciplina koje predstavljaju pet kontinenata i olimpijskih krugova, a nagradu koju je dodelila Vojvođanska banka osvojili su za svoju školu učenici OŠ „Nikola Vukićević“.


Prisutne je pozdravila i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta, omladine i dece Antonija Nađ Kosanović.

„Nama je zaista čast što smo odabrani za jedan od pet gradova u kojima se ova manifestacija održava, jer kroz ovakve manifestacije i ovakva druženja vi se upoznajete sa sportskim granama. Danas jeste cilj da se deca koja se nisu opredelila za neki sport, posle današnjeg druženja, odluče i ostanu u nekom. Svakako, danas je i najvažnije da se upoznate sa fer-plej pravilima, da se družite, da se lepo zabavite, a ujedno, kroz sport steknete posebne vrednosti. Kao neko ko je bio u sportu dugo godina, neko ko se borio za svoju državu, sigurna sam da je sport nešto što posebno oblikuje mladog čoveka, vi koji tek sad treba da se formirate, kroz sport steknete posebne veštine, postanete hrabriji, borbeniji, izdržljiviji, jači, a kasnije će vam to puno značiti u životu“ poručila je mladim takmičarima Antonija Nađ Kosanović.

Manifestacija „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ je deo projekta Olimpijskog komiteta Srbije koji je namenjen osnovcima koji svojim aktivnim učešćem u mnogim sportskim, edukativnim i kulturnim radionicama imaju priliku da kroz igru i druženje razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti. Ciljevi projekta su: edukacija dece o osnovnim pravilima sportske igre, podsticanje besplatne škole sporta dostupne najmlađim sugrađanima , ohrabrivanje dece na aktivno bavljenje sportom, promocija olimpijskih vrednosti, promocija Olimpijskog tima Srbije – pozitivnih uzora najmlađima, kao i promocija sporta i zdravog načina života koji su građanima na dohvat ruke.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниZABRANJENO SPALJIVANJE ŽETVENIH OSTATAKA
СледећиTRIBINA „FESTIVAL PRAVA DETETA“ U SOMBORSKIM OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.