Onlajn radionice u Somborskom edukativnom centru

Сомборски едукативни центар је због епидемије корона вируса ове године организовао он лајн радионице за децу основношколског узраста. Заинтересованим ученицима који немају таблете, а желе да прате бесплатне радионице обезбеђени су уређаји путем којих могу да прате школицу добре воље. Едукативне радионице похађају малишани из Сомбора, Апатина и других места.

Распуст пролази квалитетније и садржајније и ако због епидемије нема дружења са вршњацима, кажу рођене сестре дванаестогодишња Драгана и десетогодишња Александра из Сомбора. Активно учествују у радионицама Сомборског едукативног центра, а са предавачима и другарима могу да се виде, разговарају и размењују мишљења путем зоом апликације.

„Током едукативних радионица видела сам своје нове другаре и заједно смо научили много тога. Баш је занимљиво и никад није досадно. Научила сам много боље енглески језик, а чула сам и интересантне податке из енглеске културе, што ми се много свидело. Такође, почела сам сама да преводим текстове“ изјавила је Драгана Мартиновић.

„Било ми је јако лепо на часовима, јер се сви видимо када се укључимо. Када предавач постави питање ми подигнемо руку и јавимо се као у редовној школи, па кажемо шта мислимо. „

Весна Шахмановић, мајка девојчица каже: „Видим да моје девојчице доста напредују. Све што сам закључила да не знају то се уз помоћ ових радионица исправља и стичу шире знање „,потврдила је Александра Мартиновић.

Циљ радионица је помоћ деци у учењу у савладавању наставног градива.

„Школа добре воље подразумева и различите врсте креативних радионица за децу, јер ове године нисмо у могућности да их организујемо физички пребацили смо све у он лајн верзију, која је безбеднија у овом периоду, јер нам је жеља да се укључи што више деце“ прецизирао је Срђан Влашкалић, извршни директор Сомборског едукативног центра.

„Деца стичу знања и вештине, а повратна информација је да им је то занимљиво и да проведу са нама креативно време“ рекла је Ивана Бараћ, председница ИО Сомборског едукативног центра.

У просеку десеторо деце учествује у радионицама, а покренуте су и оне намењене родитељима.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниDruga žrtva koronavirusa u Somboru
СледећиPoginuo motociklista iz Bezdana u Novom Sadu, suvozačica prevezena u bolnicu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.