Onlajn radionice u Somborskom edukativnom centru


Somborski edukativni centar je zbog epidemije korona virusa ove godine organizovao on lajn radionice za decu osnovnoškolskog uzrasta. Zainteresovanim učenicima koji nemaju tablete, a žele da prate besplatne radionice obezbeđeni su uređaji putem kojih mogu da prate školicu dobre volje. Edukativne radionice pohađaju mališani iz Sombora, Apatina i drugih mesta.

Raspust prolazi kvalitetnije i sadržajnije i ako zbog epidemije nema druženja sa vršnjacima, kažu rođene sestre dvanaestogodišnja Dragana i desetogodišnja Aleksandra iz Sombora. Aktivno učestvuju u radionicama Somborskog edukativnog centra, a sa predavačima i drugarima mogu da se vide, razgovaraju i razmenjuju mišljenja putem zoom aplikacije.

„Tokom edukativnih radionica videla sam svoje nove drugare i zajedno smo naučili mnogo toga. Baš je zanimljivo i nikad nije dosadno. Naučila sam mnogo bolje engleski jezik, a čula sam i interesantne podatke iz engleske kulture, što mi se mnogo svidelo. Takođe, počela sam sama da prevodim tekstove“ izjavila je Dragana Martinović.

„Bilo mi je jako lepo na časovima, jer se svi vidimo kada se uključimo. Kada predavač postavi pitanje mi podignemo ruku i javimo se kao u redovnoj školi, pa kažemo šta mislimo. „

Vesna Šahmanović, majka devojčica kaže: „Vidim da moje devojčice dosta napreduju. Sve što sam zaključila da ne znaju to se uz pomoć ovih radionica ispravlja i stiču šire znanje „,potvrdila je Aleksandra Martinović.

Cilj radionica je pomoć deci u učenju u savladavanju nastavnog gradiva.

„Škola dobre volje podrazumeva i različite vrste kreativnih radionica za decu, jer ove godine nismo u mogućnosti da ih organizujemo fizički prebacili smo sve u on lajn verziju, koja je bezbednija u ovom periodu, jer nam je želja da se uključi što više dece“ precizirao je Srđan Vlaškalić, izvršni direktor Somborskog edukativnog centra.

„Deca stiču znanja i veštine, a povratna informacija je da im je to zanimljivo i da provedu sa nama kreativno vreme“ rekla je Ivana Barać, predsednica IO Somborskog edukativnog centra.

U proseku desetoro dece učestvuje u radionicama, a pokrenute su i one namenjene roditeljima.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

PrethodniDruga žrtva koronavirusa u Somboru
SledećiPoginuo motociklista iz Bezdana u Novom Sadu, suvozačica prevezena u bolnicu

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.