Opšta bolnica u Somboru: Prestaje redovan rad ambulanti


Opšta bolnica “dr Radivoj Simonović” saopštila je da zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih lekara i medicinskog osoblja na COVID – 19 od petka, 13. novembra prestaje redovan rad svih specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti, a do daljnjeg se odlaže elektivni operativni program, a radiće se urgentni operativni program, trauma (povrede) i maligniteti.

U saopštenju OB Sombor je navedeno da će se hitni pacijenti po ranije utvrđenim kriterijumima primati u bolnicu nakon sprovedene trijaže od strane medicinskog osoblja na glavnom ulazu u bolnicu, u ulici Sime Matavulja.

Prijem onkoloških pacijenata, koji primaju hemoterapiju ili su u pripremi za hemoterapiju i kontrole obavljaće se po ranije definisanim protokolima, a pacijenti koji se pripremaju za intervencije u ustanovama tercijarnog nivoa biti dijagnostički obrađeni.

Prijem pacijenata za dijalizu obavljaće se po rasporedu Odseka za hemodijalizu internog odeljenja.

Iz OB Sombor apeluju na sve građane koji imaju respiratorne tegobe: kašalj, povišenu temperaturu, gubitak čula ukusa i mirisa, bolove u mišićima, glavobolju i slično da se prvo jave u respiratornu ambulantu nadležnog Doma zdravlja, kako bi se obavili pregledi i trijaža pacijenata koji bi se uz predloženu terapiju vraćali kući ili bili upućeni u respiratornu ambulantu bolnice radi dalje obrade i dijagnostike.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.