Opšta bolnica u Somboru: Prestaje redovan rad ambulanti

Општа болница “др Радивој Симоновић” саопштила је да због погоршања епидемиолошке ситуације и повећања броја заражених лекара и медицинског особља на COVID – 19 од петка, 13. новембра престаје редован рад свих специјалистичких и субспецијалистичких амбуланти, а до даљњег се одлаже елективни оперативни програм, а радиће се ургентни оперативни програм, траума (повреде) и малигнитети.

У саопштењу ОБ Сомбор је наведено да ће се хитни пацијенти по раније утврђеним критеријумима примати у болницу након спроведене тријаже од стране медицинског особља на главном улазу у болницу, у улици Симе Матавуља.

Пријем онколошких пацијената, који примају хемотерапију или су у припреми за хемотерапију и контроле обављаће се по раније дефинисаним протоколима, а пацијенти који се припремају за интервенције у установама терцијарног нивоа бити дијагностички обрађени.

Пријем пацијената за дијализу обављаће се по распореду Одсека за хемодијализу интерног одељења.

Из ОБ Сомбор апелују на све грађане који имају респираторне тегобе: кашаљ, повишену температуру, губитак чула укуса и мириса, болове у мишићима, главобољу и слично да се прво јаве у респираторну амбуланту надлежног Дома здравља, како би се обавили прегледи и тријажа пацијената који би се уз предложену терапију враћали кући или били упућени у респираторну амбуланту болнице ради даље обраде и дијагностике.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниMERE ZA RAD DEČIJIH IGRAONICA
СледећиODRŽANA 12. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.