Opšta bolnica u Somboru: Prestaje redovan rad ambulanti


Opšta bolnica “dr Radivoj Simonović” saopštila je da zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih lekara i medicinskog osoblja na COVID – 19 od petka, 13. novembra prestaje redovan rad svih specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti, a do daljnjeg se odlaže elektivni operativni program, a radiće se urgentni operativni program, trauma (povrede) i maligniteti.

U saopštenju OB Sombor je navedeno da će se hitni pacijenti po ranije utvrđenim kriterijumima primati u bolnicu nakon sprovedene trijaže od strane medicinskog osoblja na glavnom ulazu u bolnicu, u ulici Sime Matavulja.

Prijem onkoloških pacijenata, koji primaju hemoterapiju ili su u pripremi za hemoterapiju i kontrole obavljaće se po ranije definisanim protokolima, a pacijenti koji se pripremaju za intervencije u ustanovama tercijarnog nivoa biti dijagnostički obrađeni.

Prijem pacijenata za dijalizu obavljaće se po rasporedu Odseka za hemodijalizu internog odeljenja.

Iz OB Sombor apeluju na sve građane koji imaju respiratorne tegobe: kašalj, povišenu temperaturu, gubitak čula ukusa i mirisa, bolove u mišićima, glavobolju i slično da se prvo jave u respiratornu ambulantu nadležnog Doma zdravlja, kako bi se obavili pregledi i trijaža pacijenata koji bi se uz predloženu terapiju vraćali kući ili bili upućeni u respiratornu ambulantu bolnice radi dalje obrade i dijagnostike.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

PrethodniMERE ZA RAD DEČIJIH IGRAONICA
SledećiODRŽANA 12. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.