Osam miliona dinara za video nadzor saobraćaja kod stare kasarne

Stara-kasarna-(Sombor)-020

Grad Sombor je raspisao otvoreni postupak za izvođenje radova na postavljanju sistema elektronskog nadzora procenjene vrednosti osam miliona dinara. Obrazloženo je da se radi o sistemu video nadzora za kažnjavanje prolaska kroz crveno svetlo kod „stare kasarne”, na raskrsnici ulica Venac Petra Bojovića – Venac Radomira Putnika – Toze Markovića – 12. Vojvođanske udarne brigade. Prijave će trajati do 19. septembra. Navedeno je da su sredstva za ovu javnu nabavku su obezbeđena na osnovu Ugovora – između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Grada Sombora od 8. aprila tekuće godine. 

Na osnovu raspoložive dokumentacije, nije moguće tačno utvrditi šta će sve sadržati traženi sistem elektronskog nadzora koji bi trebalo da košta više od 68.000. Rubrike kontrola kvaliteta odnosno tehnička lica ili tela, ipak otkrivaju da će se realizovati kroz integracijski softver kineske kompanije Dahua platforma DSS traffic za koji se zahteva autorizacija proizvođača MAF i dva obučena inženjera.  

Sistemi nadzora kineskog proizvođača podeljeni su u četiri kategorije. Najnapredniji Dahua IVS predstavlja „inteligentni video nadzor”. Ova opcija uključuje pametnu detekcija pokreta (SMD) – detekcija ljudi i vozila bilo gde u području koje kamere pokrivaju, detekcija prelaska linija, detekciju upada, detekciju napuštenih objekata, detekciju nedostajućih objekata, PTZ automatsko praćenje – kada se kamera automatski okreće da prati osobu ili automobil, detekcija lica i otkrivanje promene scene


Izvor: soinfo.org

ПретходниPromocija knjige „Mediteranski svetionik“ u Somboru
СледећиBesplatna školica sporta „Sportić 2022“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.