Osnovan Klub roditelja u školi u Somboru

Klub roditelja u školi u Somboru

U somborskoj OŠ “Dositej Obradović” osnovan je Klub roditelja koji su dodatno zainteresovani za saradnju kako bi, kao deo Razvojnog plana škole, različitim edukativnim i zabavnim sadržajima uspostavili bolju saradnju porodice i škole.

Kratki i zabavni pokreti koji oslobađaju od strasa i poboljšavaju učenje poput vežbi disanja, ležeće osmice, masiranja moždanih tački, vežbi koordinacije pokreta, motorike i koncentacije – deo su programa vežbi Brain Gym – gimnastike za mozak, namenjenog mališanima od prve godine do školskog uzrasta.

Inspirativne i edukativne vežbice namenjene prvacima organizovao je Klub roditelja u somborskoj OŠ “Dositej Obradović”.

“Meni se najviše dopalo kada smo vrteli lopticu u ležećoj osmici”, kaže Tara Trtica.

“Kažu da su ove vežbice jako dobro jer ćemo da ih učimo i pamtimo”, objasnio je Danijel Bihler.

“Svidelo mi se kad smo ukrstili ruke i hvatali nosić i uši, a i kada smo radili vežbice sa palcem i kažiprstom. Ove vežbice su nam dobre da možemo da se opustimo, da vežbamo i da učimo”, zaključio je Vuk Racković.

“Danas mi se najviše dopalo kako smo radili vežbu sa lopticom, i kada smo je po vrteli po ležećoj osmici”, ispričala je Dijana Sečujski.

Tatjana Milošev Vrdoljak, pedagog i članica Kluba roditelja u OŠ “Dositej Obradović” prezentovala je skup Brain Gym vežbi tzv. gimnastike za mozak.

“Vežbe su veoma važne za senzomotirički razvoj deteta, jer znamo da naš mozak funkiconiše po principu usklađivanja uma i pokreta i važno je da i važno je da obe hemisfere funkcionišu pravilno, Brain Gym vežbama se uspostavlja saradnja između leve i desne hemisfere mozga”, navela je.

U cilju boljeg i sadržajnijeg povezivanja porodice i škole, početkom ove školske godine, sedamdesetak roditelja osmislili su zanimljive programske aktivnosti i osnovali su Klub roditelja.

“Nadamo se da će ove aktivnosti doprineti boljoj saradnji porodice i škole, da će učenici imati dobiti od svih vežbica i radionica, s tim da imamo u planu da radimo i neka predavanja za roditelje pa i za nastavnike, dakle, da nekako uvežemo taj trougao – roditelj, nastavnik odnosno škola i dete”, objasnila je Meira Mrđenov, psiholog u OŠ “Dositej Obradović”.

Popularna Brain Gym, gimnastika mozda čiji pokreti utiču na razvoj koncentracije, akademskih veština, koordinaciju tela, razvoj pamćenja i organizacionih sposobnosti je druga programska aktivnost Kluba roditelja a do kraja školske godine najavljena je još jedna radionica i poligon spretnosti namenjen svim učenicima ove škole.

rtv.rs


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.