Osnovan Klub roditelja u školi u Somboru

Клуб родитеља у школи у Сомбору

U somborskoj OŠ „Dositej Obradović“ osnovan je Klub roditelja koji su dodatno zainteresovani za saradnju kako bi, kao deo Razvojnog plana škole, različitim edukativnim i zabavnim sadržajima uspostavili bolju saradnju porodice i škole.

Kratki i zabavni pokreti koji oslobađaju od strasa i poboljšavaju učenje poput vežbi disanja, ležeće osmice, masiranja moždanih tački, vežbi koordinacije pokreta, motorike i koncentacije – deo su programa vežbi Brain Gym – gimnastike za mozak, namenjenog mališanima od prve godine do školskog uzrasta.

Inspirativne i edukativne vežbice namenjene prvacima organizovao je Klub roditelja u somborskoj OŠ „Dositej Obradović“.


„Meni se najviše dopalo kada smo vrteli lopticu u ležećoj osmici“, kaže Tara Trtica.

„Kažu da su ove vežbice jako dobro jer ćemo da ih učimo i pamtimo“, objasnio je Danijel Bihler.

„Svidelo mi se kad smo ukrstili ruke i hvatali nosić i uši, a i kada smo radili vežbice sa palcem i kažiprstom. Ove vežbice su nam dobre da možemo da se opustimo, da vežbamo i da učimo“, zaključio je Vuk Racković.

„Danas mi se najviše dopalo kako smo radili vežbu sa lopticom, i kada smo je po vrteli po ležećoj osmici“, ispričala je Dijana Sečujski.

Tatjana Milošev Vrdoljak, pedagog i članica Kluba roditelja u OŠ „Dositej Obradović“ prezentovala je skup Brain Gym vežbi tzv. gimnastike za mozak.

„Vežbe su veoma važne za senzomotirički razvoj deteta, jer znamo da naš mozak funkiconiše po principu usklađivanja uma i pokreta i važno je da i važno je da obe hemisfere funkcionišu pravilno, Brain Gym vežbama se uspostavlja saradnja između leve i desne hemisfere mozga“, navela je.

U cilju boljeg i sadržajnijeg povezivanja porodice i škole, početkom ove školske godine, sedamdesetak roditelja osmislili su zanimljive programske aktivnosti i osnovali su Klub roditelja.

„Nadamo se da će ove aktivnosti doprineti boljoj saradnji porodice i škole, da će učenici imati dobiti od svih vežbica i radionica, s tim da imamo u planu da radimo i neka predavanja za roditelje pa i za nastavnike, dakle, da nekako uvežemo taj trougao – roditelj, nastavnik odnosno škola i dete“, objasnila je Meira Mrđenov, psiholog u OŠ „Dositej Obradović“.

Popularna Brain Gym, gimnastika mozda čiji pokreti utiču na razvoj koncentracije, akademskih veština, koordinaciju tela, razvoj pamćenja i organizacionih sposobnosti je druga programska aktivnost Kluba roditelja a do kraja školske godine najavljena je još jedna radionica i poligon spretnosti namenjen svim učenicima ove škole.

rtv.rs

ПретходниManifestacije u Somboru
СледећиKonferencija za medije

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.