Основан Клуб родитеља у школи у Сомбору

Клуб родитеља у школи у Сомбору

У сомборској ОШ “Доситеј Обрадовић” основан је Клуб родитеља који су додатно заинтересовани за сарадњу како би, као део Развојног плана школе, различитим едукативним и забавним садржајима успоставили бољу сарадњу породице и школе.

Кратки и забавни покрети који ослобађају од страса и побољшавају учење попут вежби дисања, лежеће осмице, масирања можданих тачки, вежби координације покрета, моторике и концентације – део су програма вежби Brain Gym – гимнастике за мозак, намењеног малишанима од прве године до школског узраста.

Инспиративне и едукативне вежбице намењене првацима организовао је Клуб родитеља у сомборској ОШ “Доситеј Обрадовић”.

“Мени се највише допало када смо вртели лоптицу у лежећој осмици”, каже Тара Тртица.

“Кажу да су ове вежбице јако добро јер ћемо да их учимо и памтимо”, објаснио је Данијел Бихлер.

“Свидело ми се кад смо укрстили руке и хватали носић и уши, а и када смо радили вежбице са палцем и кажипрстом. Ове вежбице су нам добре да можемо да се опустимо, да вежбамо и да учимо”, закључио је Вук Рацковић.

“Данас ми се највише допало како смо радили вежбу са лоптицом, и када смо је по вртели по лежећој осмици”, испричала је Дијана Сечујски.

Татјана Милошев Врдољак, педагог и чланица Клуба родитеља у ОШ “Доситеј Обрадовић” презентовала је скуп Brain Gym вежби тзв. гимнастике за мозак.

“Вежбе су веома важне за сензомотирички развој детета, јер знамо да наш мозак функицонише по принципу усклађивања ума и покрета и важно је да и важно је да обе хемисфере функционишу правилно, Brain Gym вежбама се успоставља сарадња између леве и десне хемисфере мозга”, навела је.

У циљу бољег и садржајнијег повезивања породице и школе, почетком ове школске године, седамдесетак родитеља осмислили су занимљиве програмске активности и основали су Клуб родитеља.

“Надамо се да ће ове активности допринети бољој сарадњи породице и школе, да ће ученици имати добити од свих вежбица и радионица, с тим да имамо у плану да радимо и нека предавања за родитеље па и за наставнике, дакле, да некако увежемо тај троугао – родитељ, наставник односно школа и дете”, објаснила је Меира Мрђенов, психолог у ОШ “Доситеј Обрадовић”.

Популарна Brain Gym, гимнастика мозда чији покрети утичу на развој концентрације, академских вештина, координацију тела, развој памћења и организационих способности је друга програмска активност Клуба родитеља а до краја школске године најављена је још једна радионица и полигон спретности намењен свим ученицима ове школе.

rtv.rs


ПретходниМанифестације у Сомбору
СледећиКонференција за медије

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.