Ostavka gradskog urbaniste

Somborske novine informaciju potrvdile u Gradskoj upravi Sombor.

Grad je ostao bez glavnog urbaniste. Prema pisanju gradskih novina, Milan Stojkov podneo je ostavku 4. februara na tu funkciju. Nema detaljnijeg obrazloženja razloga ostavke. Očekuje se da će u narednom periodu biti imenovan novi urbanista grada.

Prema skupštinskoj odluci, prenose Somborske, glavni urbanista koordinira izradu planskih dokumenata i vrši koordinaciju rada između organa nadležnog za poslove urbanizma i poslove javnih preduzeća i drugih institucija uključenih u postupak izrade i donošenja planskih dokumenata. Glavni urbanista je po funkciji predsednik Komisije za planove grada Sombora.

Navedeno je da prema definisanoj proceduri, predlog za imenovanje glavnog urbaniste daje Gradsko veće, a usvaja ga Skupština grada većinom glasova odbornika. Prema dostupnim izveštajima, iako je lokalna samouprava bez glavnog urbaniste gotovo mesec dana, na dnevnom redu Gradskog veća još uvek nije bila ova tačka.

Milan Stojkov, rođen u januaru 1955. godine, je i dalje aktuelni predsednik Komisije za planove grada Sombora. Kako se može videti, njegov mandat u tom telu ističe polovinom 2023. godine.

Izvor: SOINFO.ORG

ПретходниKomunalni nadzor u selima počinje danas
СледећиSOMBORSKA BOLNICA DOBILA 50 TOPLOMERA OD FONDACIJE PRINCEZE KATARINE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.