OSVEŠTANI TEMELJI HRAMA „USPENJA PRESVETE BOGORODICE“ U KLJAJIĆEVU

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, u subotu 12. oktobra, u pratnji člana Gradskog veća zaduženog za oblast kulture i obrazovanja Nemanje Sarača,  prisustvovala je svečanom činu osvećenja temelja Hrama „Uspenja Presvete Bogorodice“ u Kljajićevu.

Čin osvećenja izvršio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački gospodin Isihije uz sasluženje 14 sveštenika i 4 đakona iz Eparhije Bačke. U svojoj besedi, između ostalog, Preosvećeni vladika Isihije istakao je prisutnim građanima da je  velika radost žitelja jednog sela, kakvo je Kljajićevo, da posle više decenija dobije pravoslavni hram. To je težnja koja konačno dolazi do ispunjenja.

Protonamesnik Branislav Spasojev, nadležni paroh kljajićevski, zahvalio se Preosvećenom vladici Isihiju, sveštenicima i prisutnom stanovništvu, što su se odazvali na njegov poziv i što su svojim prisustvom uveličali ovaj svečani čin.

Stanovnici Kljajićeva već duže vreme iniciraju izgradnju pravoslavnog hrama i na radost svih, u subotu 12. oktobra 2019. godine, osveštani su temelji Hrama „Uspenja Presvete Bogorodice“ i izvršen je čin pobadanja krsta u Kljajićevu, a Grad Sombor je finansirao početak radova sa pet miliona dinara.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниTAKMIČENJE RTS KROSA PRVI PUT U SOMBORU
СледећиSve više turista u Subotici, Somboru i Apatinu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.