OTAC DOBIO UKOR PRED ISKLJUČENJE

Viber poruke aplikacija

OTAC KOJI NIJE ODGOVORIO NA PORUKU U RODITELJSKOJ VAJBER GRUPI DOBIO UKOR PRED ISKLJUCENJE

BEOGRAD, 6. maj 2019, (Njuz) – Ivan Petrović (35), otac učenika N.P (9) iz Beograda, danas je dobio ukor pred isključenje zbog toga što nije odmah odgovorio na poruku u roditeljskoj Vajber grupi, saznaje Njuz.

Nesavesnom roditelju zaprećeno je i oštrijom kaznom ukoliko prekrašaj ponovi.


– Pre izvesnog vremena grupa roditelja odlučila je da roditeljski sastanci nisu dovoljni, već da je potrebno otvoriti posebnu Vajber grupu putem koje bismo bliže komunicirali o aktivnostima naše dece u školi. Mene niko nije ni pitao, samo su me ubacili i od taga počinje moja agonija – priča kažnjeni Petrović.

Otac đaka trećaka ističe da su od tog dana na njegov telefon počele da stižu bezbrojne poruke roditeljskog dopisivanja i da je jedva stizao da ih sve pročita. Ističe da je poruka bilo na stotine i hiljade, i da su stizale od ranog jutra do kasno u noć.

– Trudio sam se, zaista sam se trudio da sve ispratim i prokomentarišem, ali ponekad zaista nisam uspevao. Evo, preksinoć sa kasno došao sa poslovnog puta i taman spustio glavu na jastuk kada je Anđelina mama otvorila diskusiju o tome da li bi diktat iz engleskog jezika trebalo pomeriti sa srede na četvrtak jer je tada Mesec u sedmoj kući, što je povoljnije nego kada vodeni znakovi nisu u konekciji sa Saturnom ili tako nešto. Stavio sam stiker Ok, ali je onda Aleksin tata predložio da sva deca koja idu na veronauku izdvoje po sto dinara za obnovu Notrdama. Tada me je san savladao i zaspao sam – priznaje Ivan.

Međutim, kada se sledećeg jutra probudio na telefonu ga je sačekala kazna.

– Roditelji u Vajber grupi su bili ogorčeni na mene jer se nisam uključio u diskusiju i odgovorio na direktno pitanje da li sam za to da se deci odobri nošenje bermuda iznad ili ispod kolena. Moja opravdanja i izvinjenja nisu uvažena pa sam kažnjen ukorom pred isključenje. Razmišljam da preko omladinske zadruge angažujem nekoga ko bi umesto mene odgovarao na poruke u ovoj grupi, ali se plašim da nešto ne zabrlja. Ne želim da doživim sudbinu kolege Rajka koji je zbog toga što je napustio sličnu roditeljsku grupu bio pozvan u Centar za socijalni rad. Tamo su mu rekli da ukoliko roditelji u Vajber grupi još jednom primete njegovo “left the coversation“ može da očekuje oduzimanje deteta i lišavanje i lišavanje prava na roditeljstvo – kaže Ivan Petrović.

Bojan Ljubenović

NAPOMENA: tekst je preuzet sa portala njuz.net, svi znamo da portal služi za razbibrigu! 😉

ПретходниTeško pretučen mladi atletičar
СледећиIzložba na Pedagoškom fakultetu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.