Otvorene telefonske linije za psihosocijalnu podršku

У Сомбору су почеле са радом и телефонске линије за психосоцијалну помоћ при Црвеном крсту Сомбор и при Заводу за јавно здравље, намењене свим суграђанима који се налазе у изолацији и имају потребу да им се пружи психолошка подршка.

Дезинфекција у граду иде по плану и наставиће да се активно спроводи сваког дана на јавним површинама и објектима јавне намене како у граду, тако и у насељеним местима.

На седници Штаба за ванредне ситуације града Сомбора констатовано да је приметно мања фреквенција грађана у граду, да се поштује забрана кретања од 20 до 5 часова.

На састанку је договорена и координација у раду Сигурне куће у случају породичног насиља, а у складу са мерама спречавања ширења заразе.

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора, на челу са градоначелницом Душанком Голубовић, упутио је још једном молбу грађанима да наставе да се придржавају донетих мера, а нарочито мера изолације, како би се сачувало здравље свих суграђана.

Суграђани старији од 60 година могу да се обрате Волонтерском центру Црвеног крста Сомбор за набавку основних животних потрепштина на бројеве телефона: 060/505-3934 и 064/069-8247.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниUhapšen zbog sumnje da je dilovao drogu
СледећиZabranjen međumesni autobuski, železnički i vodni prevoz putnika

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.