OVOG VIKENDA U SOMBORU FESTIVAL NAUKE


Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor uz podršku Centra za promociju nauke i grada Sombora 10. novembra 2018. godine organizuje Festival nauke „Fizi Bizi Fest 8“. Manifestacija će biti održana od 9 do 16 časova, u prostorijama Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, a posvećena je nauci i svima onima koji vole da istražuju i otkrivaju svet oko sebe.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg „Fizi Bizi Festa“ zakazano je za 9 sati, a nakon toga će biti upriličene naučne postavke, a u sali broj 53 na drugom spratu somborske Gimnazije od 09,30 sati će početi naučno-popularna predavanja. Program festivala ove godine obuhvata sledeće aktivnosti: postavke naučno-eksperimentalnih radionica u kojima učestvuju somborski osnovci, srednjoškolci i studenti, zajedno sa nastavnicima mentorima i naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima.

Festival je revijalnog karaktera, a celodnevni program Festivala nauke besplatno će moći da posete svi zainteresovani mladi, deca, roditelji, ali i ostali građani, koji će imati priliku da na najbolji način dožive nauku, uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, eksperimente i radionice. Protekle tri godine poseta gradskom Festivalu nauke bila je iznad svih očekivanja!

Fizi Bizi je okupio preko 600 učesnika (nastavnika, učenika, studenata, predavača i dr.), prerastao je na međunarodni nivo i privukao više hiljada postilaca.

Izvor: sombornjuz.in.rs


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.