“Париске Импресије” Зорана Стошића Врањског у Сомбору


Изложба “Париске Импресије” Зорана Стошића Врањског, биће постављена од 17. марта до 5. априла у Галерији Културног центра “Лаза Костић” Сомбор.

Свечано отварање неће бити уприличено због актуелне ситуације и спровођења мера превенције препоручених од Министарства здравља. О евентуалној организацији свечаности током трајања поставке или приликом затварања изложбе грађани ће бити обавештени на време.

Поставку чини 25 пастела насталих 1989. године, приликом одржавања изложбе Зорана Стошића Врањског у Културном центру Југославије у Паризу.

Зоран Стошић Врањски је рођен у Врању 1936. г. Сликарске студије завршио је у Београду на Вишој педагошкој школи – сликарски одсек (у класи проф. Анте Абрамовића). Прву самосталну изложбу имао је 1955. г. у Врању. Излагао је самостално више од 130 пута а колективних наступа има преко 600.

Више пута је награђиван за свој уметнички рад. Присутан је скоро 65 година на домаћој и међународној ликовној сцени. Излагао је у свим важнијим галеријама у земљи. Легати Зорана Стошића Врањског постоје у Народном музеју у Врању и Градском музеју у Сомбору.

Последња монографија посвећена његовом уметничком стваралаштву, под називом “У пространству слике”, чији је аутор ликовни критичар Сава Степанов, представљена је 2018. године.

Извор: РТВ


ПретходниВечерас обраћање јавности!
СледећиМере током ванредног стања

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.