Pastor: Država treba da zaustavi priliv migranata

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je da povećani priliv migranata u Kanjiži i Subotici nije slučajan i da je rezultat organizovanog procesa, na koji lokalne samouprave ne mogu da utiču.

„Neophodno je da se država umeša i iskoristi zakonske mogućnosti da ovaj proces zaustavi, onemogući ili uspori. Sramotno je što država koja to čini izložena osudi zbog drugačijih odluka koje su doneli evropski zvaničnici“, rekao je Pastor za Panon RTV.

On je naveo da je lokalna samouprava tražila od policije da pojača prisustvo policijskih patrola na ulicama tih mesta, ali je, kaže, prošlo mesec kako je poslato pismo, a nema odgovora.


„Naš prvi zadatak da obezbedimo sigurnost građana, to će učiniti lokalna samouprava, ali je neophodno da dobije i podršku države“, rekao je Pastor.

On je naglasio da se seća vremena kada je povreda graničnog prostora bio ozbiljan prekršaj.

„Zapanjujuće je što je povreda granica postala ljudsko pravo, a to se dogodilo poslednjih decenija, da je povreda suvereniteta države povreda ljudskih prava“, naveo je on.

Pastor kaže da građani žele da imaju „normalan život“ i da ne razmišljaju da li mogu da izađu na ulicu i ko je „grupa koja stoji na ćošku“.

Izvor: Tanjug

ПретходниKljuč za smanjenje smrtnosti od raka dojke
СледећиDetinjstvo iz ugla regresoterapije

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.