PEDESETAK IZLAGAČA NA OVOGODIŠNJEM „Ravangrad Wine Fest-u“ – FESTIVAL SAČUVAO MEĐUNARODNI KARAKTER

ravangrad-wine-fest-2

U Somboru se danas održava XII Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“. Manifestacija koju organizuje Turistička Organizacija grada Sombora se održava na otvorenom, u prolazu između Dečijeg odeljenja biblioteke „Karlo Bijelicki“ i Narodnog pozorišta Sombor, odnosno između Trga Koste Trifkovića i Trga cara Lazara.

Prema rečima Zdenke Mitić, direktorice Turističke organizacije grada Sombora, na ovogodišnjem „Ravangrad Wine Festu“ učestvuje pedesetak izlagača iz Srbije i zemalja okruženja.

-Zbog situacije sa Kovidom bilo je pitanje da li će se manifestacija uopšte održati, ali smo ipak odlučili da se prilagodimo situaciji i festival organizujemo u malo izmenjenom izdanju, odnosno na otvorenom, jer bi bilo zaista previše da ga dve godine nema. Imamo izlagače iz Srbije, od Valjeva pa do Sombora, a tu su i gosti iz Mađarske i Hrvatske. Bitno nam je da smo nakon godinu dana pauze ipak organizovali ovu manifesticiju, a drago nam je i to što smo očuvali međunarodni karakter fesivala.

Posetioci koju dođu na „Ravangrad Wine Fest“, osim u kvalitetnim vinima, moći će da uživaju i u ukusnoj hrani, a biće u prilici i da kupe pčelinje proizvode i domaće prozvove poput ajvara, sokova itd.

U zabavnom programu nastupaju „Duo kumovi“, „Gitar art plus“, „THE HAT MATTERS,“ i Tamburaški orkestar „Đuvegije“.

U okviru pratećeg programa manifestacije od 15,30 časova će se predstaviti firma „ATP IRRIGATION“ DOO iz Beograda koja se bavi protivgradnom zaštitom i protivgradnim mrežama koje štite vinograde od grada, insekata, ptica, mraza, a potom će početi radionica „U tom Somboru“, koju će voditi mr Mirjana Maksimović, predsednica Udruženja „Žene i Vino“. Od 17 časova predavanje će održati somelijer i enolog dipl. ing. voćarstva i vinogradarstva Ljubica Radan, koja će govoriti na temu „Kako se čitaju vinske etikete“. Radionica i predavanje se održavaju u sali Dečjeg odeljenja somborske Biblioteke.

Zainteresovani Somborci festival mogu posetiti do 20 časova. Ulaznica košta 300 dinara, a svaki posetilac uz kupljenu ulaznicu dobija vinsku čašu i katalog izlagača.

Festival vina i hrane u Somboru je jedinstvena manifestacija na području Zapadnobačkog okruga, i kao takva iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca.

Izvor: sombornjuz.rs

ПретходниVELIKO INTERESOVANJE ZA 11. SOMBORSKI FESTIVAL NAUKE, NAJBOLJIMA URUČENA PRIZNANJA
СледећиU SOMBORU ODRŽAN PROTEST, DVA SATA BIO BLOKIRAN „STARI KRUŽNI TOK“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.