Pet najfotogeničnijih lokacija odsečenih od sveta

najfotogeničnija lokacija

Sajt DiscoverCars.com je naveo neke od najinspirativnijih lokacija koje je najbolje posetiti kada je oseka.

U okviru svog istraživanja su pokušali da ispitaju koje od ovih destinacija su najinstagramičnije, a rezultate su bazirali na osnovu tagova za lokaciju na objavama na Instagramu.

Mon Sen Mišel – Normandija, Francuska

Najfotogeničnija destinacija je Mon Sen Mišel u severnoj Francuskoj, koja ima 531.127 objava na Instagramu pod haštagom #montsaintmichel. U pitanju je ostrvo sa 44 stanovnika, a najbolje je posetiti ga između maja i oktobra.

Mon Sen Mišel – Normandija, Francu

Enošima – Fudžisava, Japan

Druga lokacija je Enošima u Japanu, koja ima 519.685 postova na Instagramu pod oznakom #enoshima.

Ljudi mogu da posete prelepu Enošimu u bilo koje doba godine zahvaljujući mostu dugom 600 metara.

Enošima, Japan

Planina Sent Majkl (Morazion, Engleska)

Treća najfotogeničnija lokacija je prelepa brdovita planina u Marazionu u Engleskoj koja ima 122.700 objava na Instagramu pod oznakom #stmichaelsmount. Nalazi se nedaleko od obale i dostupna je samo četiri sata kada je oseka.

Ovo izvanredno odredište je za vreme plime „prekriveno“ morem, a do planine tada nema pristupa pešice, pa ćete morati da se vratite brodom ako ostanete predugo.

St Michael’s Mount

Koh Nang Iuan – Koh Tao, Tajland

Ova lokacija ima 88.849 objava na Instagramu pod hashtagom #kohnangiuan. Tajlandskim ostrvima se može pristupiti brodom, pa čak i kanalima kada je plima velika.

Ako putujete automobilom, verovatno je najbolje da sačekate da oseka otkrije spektakularne prirodne puteve u obliku dugačke peščane plaže.

Koh Nang Iuan

Hadži Ali Dargah – Mumbaj, Indija

Peta lokacija ima 49.035 postova na Instagramu pod hashtagom #hajialidargah. Ako se zateknete na putovanju u Indiji, izuzetna arhitektura Hadži Ali Dargaha bi trebalo da vam bude prioritet.

Indo-islamska arhitektura nije sa ovog sveta, a ovde se nalazi i grobnica Hadži Ali Šah Buharija. Uski, kilometarski nasip koji povezuje ostrvo sa kopnom jedini je način da ga posetite i može mu se pristupiti samo šesnaest sati dnevno tokom oseke.

Haji Ali Dargah

Izvor: b92

ПретходниDABL-DABL ZA VELIKI PREOKRET: NIKOLA JOKIĆ odigrao na MVP nivou
СледећиU Somboru pronađeno 358 ilegalnih migranata

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.