Pet najfotogeničnijih lokacija odsečenih od sveta

najfotogeničnija lokacija

Sajt DiscoverCars.com je naveo neke od najinspirativnijih lokacija koje je najbolje posetiti kada je oseka.

U okviru svog istraživanja su pokušali da ispitaju koje od ovih destinacija su najinstagramičnije, a rezultate su bazirali na osnovu tagova za lokaciju na objavama na Instagramu.

Mon Sen Mišel – Normandija, Francuska

Najfotogeničnija destinacija je Mon Sen Mišel u severnoj Francuskoj, koja ima 531.127 objava na Instagramu pod haštagom #montsaintmichel. U pitanju je ostrvo sa 44 stanovnika, a najbolje je posetiti ga između maja i oktobra.

Mon Sen Mišel – Normandija, Francu

Enošima – Fudžisava, Japan

Druga lokacija je Enošima u Japanu, koja ima 519.685 postova na Instagramu pod oznakom #enoshima.

Ljudi mogu da posete prelepu Enošimu u bilo koje doba godine zahvaljujući mostu dugom 600 metara.

Enošima, Japan

Planina Sent Majkl (Morazion, Engleska)

Treća najfotogeničnija lokacija je prelepa brdovita planina u Marazionu u Engleskoj koja ima 122.700 objava na Instagramu pod oznakom #stmichaelsmount. Nalazi se nedaleko od obale i dostupna je samo četiri sata kada je oseka.

Ovo izvanredno odredište je za vreme plime „prekriveno“ morem, a do planine tada nema pristupa pešice, pa ćete morati da se vratite brodom ako ostanete predugo.

St Michael’s Mount

Koh Nang Iuan – Koh Tao, Tajland

Ova lokacija ima 88.849 objava na Instagramu pod hashtagom #kohnangiuan. Tajlandskim ostrvima se može pristupiti brodom, pa čak i kanalima kada je plima velika.

Ako putujete automobilom, verovatno je najbolje da sačekate da oseka otkrije spektakularne prirodne puteve u obliku dugačke peščane plaže.

Koh Nang Iuan

Hadži Ali Dargah – Mumbaj, Indija

Peta lokacija ima 49.035 postova na Instagramu pod hashtagom #hajialidargah. Ako se zateknete na putovanju u Indiji, izuzetna arhitektura Hadži Ali Dargaha bi trebalo da vam bude prioritet.

Indo-islamska arhitektura nije sa ovog sveta, a ovde se nalazi i grobnica Hadži Ali Šah Buharija. Uski, kilometarski nasip koji povezuje ostrvo sa kopnom jedini je način da ga posetite i može mu se pristupiti samo šesnaest sati dnevno tokom oseke.

Haji Ali Dargah

Izvor: b92

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.