Pijaca liči na neuređeno vašarište

Pijaca_sombor

Uniformisane tezge nepraktične za prodavce i kupce.

Somborska pijaca u čiju je rekonstrukciju uloženo gotovo 450.000 evra ili više od 50 miliona dinara, smatraju korisnici, ne vrši svoju osnovnu funkciju, već pri najobičnijim padavinama ili nešto nižim temperaturama. Prodavci i kupci su nezaštićeni i potpuno izloženi svim vremenskim (ne)prilikama zbog izuzetno loše projektovanih tezgi koje jedva da mogu da sačuvaju izložene proizvode

Zakupci su primorani da se dovijaju na različite načine u pokušaju da obezbede iole normalne uslove za rad. Tako se može videti da zaštitu od nepogoda pokušavaju da obezbede postavljanjem improvizovanih nadstrešnica, skrojenih od šatorskih krila, različitih tipova ponjava i cirada.

Većina njih, u skladu sa mogućnostima gradi svoj krov kako bi sprečili da i pri najmanjim padavinama „celodnovno budu zalivani po vratu i leđima”.

Najviše problema imaju zakupci u cvetnom delu pijace, koji su pribegli i jedinstvenom rešenju zaštite – umotavanje tezgi u celofan.

Pijaca_sombor

Novim rešenjima tezgi, izrađene po projektu JKP Prostor, nezadovoljni su prodavci, ali i brojni kupci. Smatraju da su nefunkcionalne i da nisu ispunile glavni uslov, da trgovinu na pijaci učine makar malo jednostavnijom i lakšom u odnosu na period pre renoviranja.

Pojedinci konstatuju da su ovi propusti upravljača „dovoljan razlog” da se ozbiljno razmotri opravdanost viših cena zakupa tezgi.

Izvor: savamajstor @ SoInfo.org

Претходни28 miliona evra evropske budžetske podrške Srbiji za upravljanje granicom
СледећиBaz naplate parkinga u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.