Piksi najavio zabrane i promene: Nisam tiranin

PIKSI_reprezentacija_fudbal_srbija
Foto: FSS

Dragan Stojković Piksi, novi selektor fudbalske reprezentacija Srbije, objasnio je kako će „orlovi“ igrati, na čemu će posebno insistirati i šta igrači neće smeti da rade.

Objasnio je da ekipa ima kvalitetne pojedince, ali da se naša selekcija ne nalazi u vrhu timova na Starom kontinentu.

“Nismo ni blizu najboljima, rezultati nas demantuju. Kada izgubiš korak za Evropom… Ipak, mi pripadamo ne nižoj, ali drugoj grupi ekipa. Treba da idemo u pravom smeru i da uverimo sve da je to bio samo loš dan. Ti igrači koji nastupaju za timove u najboljim ligama u svetu, oni ne igraju tamo jer su dobri sa trenerom, on ih voli i mogu da popiju kafu kad god požele. Treba da napravimo zdrav kolektiv, timski duh. Da to bude tim koji diše jednim plućima, koji je solidaran, koji daje sve od sebe – po meni je to već garancija uspeha”, rekao je Stojković.

Objasnio je i kako će igrati “orlovi” pod njegovom trenerskom palicom.

“Vrlo je specifično što ću imati malo vremena. Voleo bih da imam bar 5,6 dana, ali su i ostali treneri u istoj situaciji. Hoću da sprovedem svoju filozofiju i da sve to najbolje iskoristim sa momcima. To su inteligentni momci koji poznaju sve sisteme sa tri i četiri beka, na meni je da im prikažem neke principe, a oni moraju da ih prihvate. Volim dinamičan, atraktivan, pa i rizičan fudbal. Braneći se samo to nije atraktivno, to ljudi ne vole da vide. To je ono što želim”, rekao je Stojković za “Arena sport”.

Objasnio šta će biti zabranjeno.

“Kakav ću biti prema njima zavisi od igrača, ne od mene. To što oni sada žive ja sam prošao i imao mnogo trenera i znam kako se treba ponašati i šta treba raditi. Neke stvari će biti zabranjene: negativno komentarisanje, ponašanje u javnosti mora da bude u skladu sa ulogom koju nosite, ko ulazi, ko izlazi, ko igra i ko ne. Moram da imam potpunu koncentraciju i siguran sam da neće biti nikakvih problema.”

Ipak, neće biti zabrana kada je u pitanju korišćenje mobilnih telefona.

“Živimo u doba visoke tehnologije, ne mogu da im zabranim da koriste telefone. Ja nisam jedan od onih koji brane, svaka vrsta takve zabrane može da ima kontraefekat. I ja to koristim, možda ne toliko kvalitetno kao oni, ali to moram da poštujem. Oni možda žele da se čuju sa suprugom, da vide dete… Ja nisam tiranin, disciplina se mora znati, ali je teško to porediti. Ne pamtim kad smo izgubili u Beogradu, a igrali smo sa moćnim ekipama. U zadnjim 10 godina malo gubimo od Mađarske i Estonije, to ne sme da se dešava. Uz svo poštovanje prema protivniku, nebitno koji je na rang listi u svakom momentu moramo da pokažemo poštovanje”, završio je Stojković.

ПретходниŠta sve neće raditi za vikend
СледећиUčeničke zadruge kao put ka preduzetništvu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.