Počela akcija pošumljavanja na području Vojvodine

posadi_svoj_hlad

Radnici JVP „Vode Vojvodine“, uz pomoć pčelarskih udruženja iz Kule i Sivca, posadili su na desnoj obali Velikog Bačkog kanala u Kuli, na deonici od Pontonskog mosta nizvodno ka Vrbasu 5.000 sadnica bagrema.

Sadnja bagrema planirana je u okviru redovnog godišnjeg pošumljavanja, a početak je velike akcije pošumljavanja na području Vojvodine u organizaciji „Voda Vojvodine“, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Toj društveno odgovornoj akciji prisustvovali su vršilac dužnosti direktora „Voda Vojvodine“ Srđan Kružević i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Kružević je rekao da je sadnja sadnica u Kuli samo početak jer će, najavio je, u narednom periodu biti posađeno ukupno 170.000 sadnica na 80.000 hektara širom Vojvodine.

Kako je naveo, sledi pošumljavanje u Crvenki, Vrbasu, Somboru, Novom Sadu i ostalim naseljima uz kanal.

„Pošumljavanje počinjemo od Kule jer ovde imamo najviše pripremljenog prostora za pošumljavanje“, rekao je Kružević i zahvalio pčelarima i predstavnicima lokalne samouprave na podršci i razumevanju.

Naveo je da ovo neće biti jedina aktivnost u Kuli i najavio radove na prevodnici u Malom Staparu u koju decenijama nije ulagano.

Kružević je istakao važnost društvno odgovornog delovanja preduzeća kao što su „Vode Vojvodine“ i izrazio nadu da će se u slične akcije u narednom periodu uključiti i sami građani.

„Bilo bi jako dobro da vidimo decu na terenu koja sade drveće, kako bismo ih usmerili ka ekologiji i očuvanju životne sredine“, istakao je Kružević, dodaje se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.