Почела акција пошумљавања на подручју Војводине

posadi_svoj_hlad

Радници ЈВП “Воде Војводине”, уз помоћ пчеларских удружења из Куле и Сивца, посадили су на десној обали Великог Бачког канала у Кули, на деоници од Понтонског моста низводно ка Врбасу 5.000 садница багрема.

Садња багрема планирана је у оквиру редовног годишњег пошумљавања, а почетак је велике акције пошумљавања на подручју Војводине у организацији “Вода Војводине”, наводи се у саопштењу тог предузећа.

Тој друштвено одговорној акцији присуствовали су вршилац дужности директора “Вода Војводине” Срђан Кружевић и председник општине Кула Дамјан Миљанић.

Кружевић је рекао да је садња садница у Кули само почетак јер ће, најавио је, у наредном периоду бити посађено укупно 170.000 садница на 80.000 хектара широм Војводине.

Како је навео, следи пошумљавање у Црвенки, Врбасу, Сомбору, Новом Саду и осталим насељима уз канал.

“Пошумљавање почињемо од Куле јер овде имамо највише припремљеног простора за пошумљавање”, рекао је Кружевић и захвалио пчеларима и представницима локалне самоуправе на подршци и разумевању.

Навео је да ово неће бити једина активност у Кули и најавио радове на преводници у Малом Стапару у коју деценијама није улагано.

Кружевић је истакао важност друштвно одговорног деловања предузећа као што су “Воде Војводине” и изразио наду да ће се у сличне акције у наредном периоду укључити и сами грађани.

“Било би јако добро да видимо децу на терену која саде дрвеће, како бисмо их усмерили ка екологији и очувању животне средине”, истакао је Кружевић, додаје се у саопштењу.


ПретходниПолиција у Сомбору у суботу поподне казнила 50 возача
СледећиСтижу специјални контејнери

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.