POČELA IZRADA PROJEKTA BRZE SAOBRAĆAJNICE SOMBOR-KIKINDA

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i njegovi stručni saradnici sastali su se danas sa projektnim timom firme „MHM-Projekt“ doo Novi Sad, koja je angažvana za izradu projekta brze saobraćajnice Sombor-Kikinda.

Tema radnog sastanka bila je potencijalna lokacija trase brze saobraćajnice koja će prolaziti kroz teritoriju Grada Sombora.

Brza saobraćajnica prostiraće se od Bačkog Brega do Nakova i povezaće dve države sa kojima se Srbija graniči, Mađarsku na severozapadu i Rumuniju na istoku. Planirana saobraćajnica će umnogome olakšati komunikaciju, ubrzati razvoj privrede i olakšati građanima iz svih mesta na planiranoj trasi.

Za izgradnju saobraćajnice država je izdvojila 100 miliona evra, početak radova se očekuje u septembru 2021. a planirano je da se sa izgradnjom završi u roku od dve i po godine.

Tokom današnjeg sastanka predstavljeno je i idejno rešenje kružnog toka za raskrsnicu ulica 12. vojvođanske udarne brigade, Solunskih boraca i Tome Roksandića, za koju je takođe angažovana firma „MHM-Projekt“.

Ovo predstavlja jedan od prvih koraka da još jedna komplikovana i problematična raskrsnica u Somboru dobije svoje bezbedno rešenje u vidu kružnog toka.

ПретходниRaste ekološka svest, zabrana plastičnih kesa u trgovinama stupila na snagu
СледећиSvileni damast tkača iz Sombora krasi ambasade, elitne hotele i restorane

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.