Počela prijava građana za novčanu pomoć države

novac-pare-dinari-dinar-1-243070-725x407

Prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć države od dva puta po 30 evra, u dinarskoj protivvrednosti, počelo je preko sajta Uprave za trezor i trajaće do 15. maja.

Prijava se vrši na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs.

Ministar Siniša Mali izjavio je ranije da će proces prijave biti organizovan kao i prošle godine, kada je pomoć države od 100 evra dobilo oko 6,2 miliona građana Srbije.

Iz Ministarstva finansija su precizirali da će prvih 30 evra biti isplaćeno u maju, a drugih 30 evra u novembru.

Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, već će im novac biti automatski uplaćen.

Uplata pomoći najstarijima, kako je najavljeno, kreće odmah nakon prvomajskih praznika.

„Dakle, 6. maja isplatićemo sve penzionere u jednom danu. Penzionera ima više od 1,7 miliona i njima će prvo biti uplaćena pomoć. Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće pomoć 7. maja, a tri dana kasnije, 10. maja biće uplaćeno i drugih 50 odsto minimalne zarade, što je deo trećeg paketa pomoći“, rekao je Mali.

Ministar finansija je naveo da će isplata pomoći za ostale građane početi 12. maja i da očekuje da će taj proces biti završen u roku od osam dana, do 20. maja.

ПретходниDODELJENO JOŠ 100 AUTO SEDIŠTA ZA BEZBEDNOST NAJMLAĐIH U SAOBRAĆAJU
СледећиOD SADA NA JEDNOM MESTU MIŠLJENJA STRUČNJAKA RAZLIČTIH SPECIJALNOSTI I ODGOVORI NA NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA O ZDRAVLJU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.