Počele gužve na Horgošu

horgos-granica-(2)

Na jednom od najfrekventnijih graničnih prelaza u Srbiji Horgošu 1 gužve su počele proteklog vikenda, a danas kao i tokom vikenda koji je pred nama očekuje se prvi pravi pik.

Putnička vozila, za razliku od noćas kada se na prelazu Horgoš čekalo oko šest sati, danas su se u toku dana zadržavala u proseku dva do četiri sata uzimajući u obzir ukupno vreme čekanja na mađarskoj i srpskoj granici.

Prema rečima putnika najduže čekaju kako bi prešli granični prelaz naših severnih suseda i ušli u Srbiju, dok kod nas nema značajnijeg zadržavanja.


„Nikako se ne osećamo po ovoj vrućini, ali kako ume biti da čekamo po šest sati, ova dva koliko smo se zadržali nisu opasna“, izjavio je jedan putnik.

Putnik iz Češke kaže da su tri sata čekali i da je „to strašno“,

„Na mađarskoj granici su nas zadržali dva i po sata, a na srpskoj je sve završeno u roku od deset minuta. Na ovim visokim temperaturama je zaista teško čekati, naročito kada su deca sa nama u autu“, objašnjava vozač koji se uputio u Skoplje.

Gužvi na izlasku iz Srbije nije bilo za putnička vozila, ali se višesatna zadržavanja za ulazak u zemlju očekuju i tokom drugih vikenda koji su pred nama, te nadležni apeluju na putnike da se blagovremeno informišu o stanju na putevima, kao i da koriste druge granične prelaze ukoliko putuju iz Mađarske u Srbiju.

 Izvor: Tanjug

ПретходниNa Horgošu zaplenjeni satovi vredni oko 240.000 evra
Следећи„Struja će minimalno poskupeti“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.