POČELO TAKMIČENJE „ŠAMPIONI BEZGOTOVINSKOG PLAĆANJA ”

Grad Sombor je zajedno sa 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije učesnik takmičenja „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu i NALED, uz podršku kompanija Visa i Mastercard. Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, od 1. jula do 31. decembra 2019. godine.

Lokalna samouprava koja bude imala najveći broj transakcija osvaja nagradu-dečje igralište u vrednosti 20.000 evra, a pet lokalnih samouprava koje budu imale najveći broj transakcija dobijaju besplatno novi portal, po uzoru na internet prezentaciju Vlade Srbije „U službi građana“, koja podrazumeva dvosmernu komunikaciju sa građanima. Građani i privreda mogu da saznaju više informacija o takmičenju na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs

Učešćem u takmičenju Grad Sombor je za svoje građane obezbedio pogodnost – najniže troškove provizije na plaćanje javnih usluga – 45 dinara na uplate do 4.500 dinara, odnosno 1% za uplate veće vrednosti.


Gradska uprava grada Sombora je na šalterima Gradske uprave putem POS terminala omogućila efikasnije i lakše plaćanje administrativnih taksi i naknada, kao i poreza na imovinu, bez popunjavanja uplatnice. Plaćanje se vrši elektronski i dostupno je platnim karticama (DinaCard, VISA, MasterCard) bez obzira na banku izdavaoca. Građani, pravna i fizička lica, na ovaj način sve takse koje prilažu uz zahteve za usluge koje pruža Gradska uprava mogu da plate navedenim platnim karticama na šalterima Gradske uprave u zgradi Županije, bez odlaska u poštu ili banku. Na ovaj način Gradska uprava je pokazala spremnost da modernizuje svoju šalter salu i podrži jačanje svesti građana o prednostima razvoja bezgotovinskog društva, kao cilj kampanje koje predstavlja jednu od mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije 2019 – 2020.

Kako bismo povećali šanse za pobedu grada Sombora pozivamo građane da se   aktivno uključe u takmičenje na način da prilikom plaćanja javnih usluga na šalterima Gradske uprave grada Sombora koriste platne kartice i time doprinesu da u Gradu Somboru bude obavljen najveći broj plaćanja karticom, čime bi Grad Sombor kao prvoplasirana lokalna samouprava bio nagrađen sa dečjim igralištem.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниRod pšenice u Bačkoj biće manji za 40 odsto, ratari traže 25 dinara za kilogram
СледећиZašto za letnje osveženje Apatinci biraju „Motel“?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.