POČELO TAKMIČENJE „ŠAMPIONI BEZGOTOVINSKOG PLAĆANJA ”


Grad Sombor je zajedno sa 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije učesnik takmičenja „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu i NALED, uz podršku kompanija Visa i Mastercard. Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, od 1. jula do 31. decembra 2019. godine.

Lokalna samouprava koja bude imala najveći broj transakcija osvaja nagradu-dečje igralište u vrednosti 20.000 evra, a pet lokalnih samouprava koje budu imale najveći broj transakcija dobijaju besplatno novi portal, po uzoru na internet prezentaciju Vlade Srbije „U službi građana“, koja podrazumeva dvosmernu komunikaciju sa građanima. Građani i privreda mogu da saznaju više informacija o takmičenju na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs

Učešćem u takmičenju Grad Sombor je za svoje građane obezbedio pogodnost – najniže troškove provizije na plaćanje javnih usluga – 45 dinara na uplate do 4.500 dinara, odnosno 1% za uplate veće vrednosti.

Gradska uprava grada Sombora je na šalterima Gradske uprave putem POS terminala omogućila efikasnije i lakše plaćanje administrativnih taksi i naknada, kao i poreza na imovinu, bez popunjavanja uplatnice. Plaćanje se vrši elektronski i dostupno je platnim karticama (DinaCard, VISA, MasterCard) bez obzira na banku izdavaoca. Građani, pravna i fizička lica, na ovaj način sve takse koje prilažu uz zahteve za usluge koje pruža Gradska uprava mogu da plate navedenim platnim karticama na šalterima Gradske uprave u zgradi Županije, bez odlaska u poštu ili banku. Na ovaj način Gradska uprava je pokazala spremnost da modernizuje svoju šalter salu i podrži jačanje svesti građana o prednostima razvoja bezgotovinskog društva, kao cilj kampanje koje predstavlja jednu od mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije 2019 – 2020.

Kako bismo povećali šanse za pobedu grada Sombora pozivamo građane da se   aktivno uključe u takmičenje na način da prilikom plaćanja javnih usluga na šalterima Gradske uprave grada Sombora koriste platne kartice i time doprinesu da u Gradu Somboru bude obavljen najveći broj plaćanja karticom, čime bi Grad Sombor kao prvoplasirana lokalna samouprava bio nagrađen sa dečjim igralištem.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.