ПОЧЕЛО ТАКМИЧЕЊЕ „ШАМПИОНИ БЕЗГОТОВИНСКОГ ПЛАЋАЊА ”


Град Сомбор је заједно са 60 градова и општина са територије Републике Србије учесник такмичења „Шампиони безготовинског плаћања“ које организују Канцеларија за ИТ и еУправу и НАЛЕД, уз подршку компанија Visa и Mastercard. Победници ће бити изабрани према броју остварених плаћања картицом на шалтеру локалне самоуправе у односу на број становника, од 1. јула до 31. децембра 2019. године.

Локална самоуправа која буде имала највећи број трансакција осваја награду-дечје игралиште у вредности 20.000 евра, а пет локалних самоуправа које буду имале највећи број трансакција добијају бесплатно нови портал, по узору на интернет презентацију Владе Србије „У служби грађана“, која подразумева двосмерну комуникацију са грађанима. Грађани и привреда могу да сазнају више информација о такмичењу на националном порталу www.uzmiracun.rs

Учешћем у такмичењу Град Сомбор је за своје грађане обезбедио погодност – најниже трошкове провизије на плаћање јавних услуга – 45 динара на уплате до 4.500 динара, односно 1% за уплате веће вредности.

Градска управа града Сомбора је на шалтерима Градске управе путем ПОС терминала омогућила ефикасније и лакше плаћање административних такси и накнада, као и пореза на имовину, без попуњавања уплатнице. Плаћање се врши електронски и доступно је платним картицама (DinaCard, VISA, MasterCard) без обзира на банку издаваоца. Грађани, правна и физичка лица, на овај начин све таксе које прилажу уз захтеве за услуге које пружа Градска управа могу да плате наведеним платним картицама на шалтерима Градске управе у згради Жупаније, без одласка у пошту или банку. На овај начин Градска управа је показала спремност да модернизује своју шалтер салу и подржи јачање свести грађана о предностима развоја безготовинског друштва, као циљ кампање које представља једну од мера Националног програма за сузбијање сиве економије 2019 – 2020.

Како бисмо повећали шансе за победу града Сомбора позивамо грађане да се   активно укључе у такмичење на начин да приликом плаћања јавних услуга на шалтерима Градске управе града Сомбора користе платне картице и тиме допринесу да у Граду Сомбору буде обављен највећи број плаћања картицом, чиме би Град Сомбор као првопласирана локална самоуправа био награђен са дечјим игралиштем.

Послови информисања и односа са јавношћу


ПретходниРод пшенице у Бачкој биће мањи за 40 одсто, ратари траже 25 динара за килограм
СледећиЗашто за летње освежење Апатинци бирају “Мотел”?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.