Početak plivačke sezone na otvorenim vodama u Somboru

PLivanje Sombor

Plivačaka sezona na otvorenim vodama počinje u subotu u Somboru sada već tradicionalnom međunarodnom manifestacijoim „SRB Open Kup“. Za Radio Novi Sad, Ljubenko Zvizdić.

Ova mlada plivačka disciplina doživala je procvat na letnjim Olimpijskim igrama u Pekingu kada je disciplina na 10 kilometara i zvanično je uvrštena u veliku olimpijsku porodicu sportova.

U našoj zemlji takmičenja su zastupljena od 2006. godine organizacijom „Kupa Vojvodine“. Nakon toga što su se priključili plivači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Rumunije postao je međunarodnog karaktera i prerastao u otvoreno prvnestvo Srbije.


Prva od ovogodišnjih dvadesetak trka biće održana u subotu sa početkom u 10 časova, a trke na dve i pet hiljada metara zakazane su na popularnom somborskom Štrandu.

„Sudeći po već pristiglim prijavama učestvovaće više od stotinu plivača različitih uzrasnih kategorija iz naše zemlje, Francuske, Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ova plivačka manifestacija u Somboru će biti izborna za našu juniorsku reprezentaciju koja će nastupiti na evropskom šampionatu u Parizu od 22. do 25. Jula“ kaže za RTV Vojvodinu predsednik našeg saveza za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Mihailo Kojić.

Naredna trka će biti organizovana u Kostolcu. Nakon uzbudljive sezone koju će činiti davesetak trka u našoj zemlji „SRB Open Kup“ će biti završen na Srebrnom jezeru 12. septembra. Tom prilikom će biti uručena priznanja najuspešnijim u 2021. godini.

ПретходниSrednjoj tehničkoj školi iz Sombora je odobren još jedan značajan međunarodni projekat
СледећиTartif na međunarodnom festivalu u Bugarskoj

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.