ПОЧЕТАК РАДА НА ОЗАКОЊЕЊУ ОБЈЕКАТА РОМСКИХ НАСЕЉА


Састанак на тему отварања сарадње у реализацији техничке подршке коју СКГО пружа Граду Сомбору  за потребе легализације ромских подстанарских насеља у оквиру пројекта Подршке ЕУ инклузији Рома одржан је данас у згради Жупаније.

Пројекат Подршке ЕУ инклузији Рома у Србији се реализује кроз  три компоненте: запошљавање Рома, озакоњење објеката и изградње комуналне инфраструктуре у ромским насељима.

Састанку је  присуствовао стручни тим Градске управе града Сомбора и представници СКГО и ЈУКОМ-а који ће даље сарађивати на реализацији  компоненте Пројекта која се односи на озакоњење објеката ромских насеља.

Град Сомбор је једна од десет локалних самоуправа којој ће СКГО пружити техничку подршку у спровођењу легализације објеката ромских насеља у трајању од годину дана.

Техничка подршка ће се реализовати кроз радионицу о специфичним ситуацијама озакоњења, трибина са ромском заједницом о процесу озакоњења, анализа архиве захтева за озакоњење припадника ромске заједнице, израду акционог плана и успостављање правног саветовалишта за озакоњење.

Послови информисања и односа са јавношћу


ПретходниДејан Алексић гостовао на Дечјем одељењу Градске библиотеке “Карло Бијелицки”
СледећиИЗЛОЖБА КОНКУРСНИХ РАДОВА ИДЕЈНИХ РЕШЕЊА „ТРГА УМЕТНОСТИ“

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.