Početkom avgusta „Hajka na smeće“ na Fruškoj gori

Сви који желе слободно време да поклоне очувању природе, то могу да учине већ у првој недељи августа, за када је планирана нова волонтерска акција чишћења Иришког венца. Такозвану „Хајку на смеће“ организује Удружење „Екотопија“.

Боравити у природи, окренути се здравим навикама и амбијенту који одмара, а истовремено учинити нешто лепо за своје окружење, мотиви су због којих се група ентузијаста претходног викенда одлучила за акцију чишћења дела Фрушке горе.

„С обзиром на то да смо уз сарадњу с превозницима успели да обезбедимо и превоз за наше учеснике, онда смо морали да обезбедимо заштитну опрему, маске, рукавице, наравно, Национални парк нам је помогао у смислу обезбеђења џакова, имали смо 100% заштитну опрему, покушали смо људима да обезбедимо воду и неко окрепљење на крају акције, то смо углавном радили од донација, од људи који воле природу и који су нам донирали та средства“, каже Мирко Миливојевић из Удружења „Екотопија“.

У последње две акције чишћења Фрушке горе, прикупљено је око 150 врећа отпада, којег је највише било на пешачким стазама и пролазима који воде до излетишта.

„Сами лоцирамо те тачке, а и у сарадњи са Националним парком Фрушка гора, дошли смо до закључка да је тај потез од манастира до Змајевца био изузетно прљав. Онда смо кренули одатле да чистимо, а онда након тога чистили смо од Змајевца ка Летенци и потез од Змајевца за Врднику“, напомиње Миливојевић.

Они који желе да се прикључе акцији чишћења Иришког венца, која је планирана за прву половину августа, за то се могу пријавити на фејсбук и инстаграм страницама Екотопија и Хајкинг Тур Србија, или позвати један од контакт бројева са друштвених мрежа, додају организатори.

Извор: РТВ (Маја Гузијан)

ПретходниSombor ima potencijal u proizvodnji krompira
СледећиNevreme krenulo od Bačke

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.