POČINJE PORIBLJAVANJE

POČINJE PORIBLJAVANJE DUNAVA I KANALA VRBAS-BEZDAN

Puštanjem šaranske mlađi u kanal Vrbas–Bezdan i Banatska Palanka–Novi Bečej, danas počinje ovogodišnje poribljavanje na ribolovnim vodama koje su date na upravljanje JVP „Vode Vojvodine“.

U narednih nedelju dana, 16 tona jednogodišnje mlađi šarana, biće pušteno na više od 20 lokacija kanala hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav, u deo Dunava koji je u nadležnosti JVP „Vode Vojvodine“, kao i u zaštićena prirodna dobra Jegrička i Beljanska Bara.

JVP „Vode Vojvodine“, kao korisnik dela Ribarskog područja Srbija-Vojvodina, sprovodi ovu akciju u okviru redovnog programa poribljavanja koje se uvek obavlja krajem godine na lokacijama za koje stručne službe preduzeća procene da je najpotrebnije, a da je teren pristupačan.

Na ovaj način, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode, biće poboljšan kvalitet ribljeg fonda u Vojvođanskim ribolovnim vodama.

Poribljavanju će pored radnika JVP „Vode Vojvodine“, prisustvovati i nadležne inspekcijske službe i predstavnici lokalnih ribilovačkih udruženja.

Iz „Voda Vojvodine“ napominju da će u narednom periodu poribljene lokacije, češće nego obično, obilaziti ribočuvari ovog preduzeća.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниSrednjoškolci pošumljavali okolinu Sombora
СледећиVeče podvodnog filma

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.