Podela paketa pomoći socijalno ugroženim Somborcima

paketi-pomoc_sombor

U Somboru je počela distribucija druge ture prehrambenih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo u naseljenim mestima i salašarskim naseljima na teritoriji Grada Sombora.

Osim pirinča,pasulja,testenine i soli u paketima se nalaze brašno ,šećer, grašak, ulje i druge osnovne namirnice.  Podeljeno je 550 prehrambenih paketa u 15 naseljenih mesta i u salašarskim maseljima na teritoriji grada Sombora.

„Ove akcije podele paketa se organiziju od 2014. godine. Sigurno da puno znače osobama koje su socijalno ugrožene, a posebno osobama sa invaliditetom“, rekao je Darko Smiljanić, gradski većnik za socijalnu zaštitu grada Sombora .

„U samom gradu Somboru 350 korisnika narodne kuhinje predviđeno je da prima topli obrok. U naseljenim mestima obezbeđeno je za ovu godinu 3300 prehrambenih paketa i u saradnji sa Centrom za socijalni rad, koji sačinjava spiskove najugroženijih korisnika narodne kuhinje i u skladu sa pravilnikom koje je donela gradska uprava , paketi se distribuiraju porodicama kojima su najpotrebniji“ izjavila je Biljana Klipa, sekretarka Crvenog krsta Sombor.

Sledeća podela paketa na teritoriji grada Sombora očekuje se u toku naredna dva meseca.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниSrbija open: Đoković, Krajinović i Kecmanović u četvrtfinalu
СледећиPre podne vedro i sunčano, potom naoblačenje, povremeno kiša

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.