Подела пакета помоћи социјално угроженим Сомборцима

paketi-pomoc_sombor

У Сомбору је почела дистрибуција друге туре прехрамбених пакета за социјално угрожено становништво у насељеним местима и салашарским насељима на територији Града Сомбора.

Осим пиринча,пасуља,тестенине и соли у пакетима се налазе брашно ,шећер, грашак, уље и друге основне намирнице.  Подељено је 550 прехрамбених пакета у 15 насељених места и у салашарским масељима на територији града Сомбора.

“Ове акције поделе пакета се организију од 2014. године. Сигурно да пуно значе особама које су социјално угрожене, а посебно особама са инвалидитетом”, рекао је Дарко Смиљанић, градски већник за социјалну заштиту града Сомбора .

“У самом граду Сомбору 350 корисника народне кухиње предвиђено је да прима топли оброк. У насељеним местима обезбеђено је за ову годину 3300 прехрамбених пакета и у сарадњи са Центром за социјални рад, који сачињава спискове најугроженијих корисника народне кухиње и у складу са правилником које је донела градска управа , пакети се дистрибуирају породицама којима су најпотребнији” изјавила је Биљана Клипа, секретарка Црвеног крста Сомбор.

Следећа подела пакета на територији града Сомбора очекује се у току наредна два месеца.

Извор: РТВ (Бојана Радовановић)


ПретходниСрбија опен: Ђоковић, Крајиновић и Кецмановић у четвртфиналу
СледећиПре подне ведро и сунчано, потом наоблачење, повремено киша

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.