Podeljeni paketići u Sigurnoj kući u Somboru


U Sigurnoj kući Sombor podeljeni su novogodišnji paketići, koje je obezbedila Fondacija NJ.K.V. princeze Katarine zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago. Tokom ove godine kroz Sigurnu kuću u Somboru prošlo je 25 dece sa svojim majkama.

U Sigurnoj kući Sombor obavljena podela novogodišnjih paketića za decu, koja su tokom godine boravila sa majkama kao žrtve porodičnog nasilja u Sigurnoj kući. Mališani su se obradovali slatkišima, igračkama i školskim priborom iz donacije Fondacije princeze Katarine.

“Pokloni su za mene simbol Nove godine i prijateljstva. Zahvaljujem se za ove lepe poklone našoj princezi Katarini”, rekao je dečak koji je sa majkom boravio u Sigurnoj kući Sombor.

Novogodišnji paketići su obezbeđeni i za mališane iz Doma za decu i omladinu “Miroslav Mika Antić” iz Sombora.

“S tim u vezi, Fondacija NJKV priinceza Katarina i Lajflajn iz Čikaga organizovala je divnu i plemenitu akciju u vreme božićnih i novogodišnjih praznika. I ovom prilikom su mališasni obradovani bogatim paketićima. Verujem da ćemo i u budućnosti nastaviti dobru saradnju, jer je Fondacija i Lajfjaln Čikago u prethodnom periodu realizovao niz humanitarnih akcija kako bi podstakli i druge da budu društveno odgovorni”, kaže Tamara Rudić, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru.

Saradnja između Sigurne kuće u Somboru, Fondacije princeze Katrine i Lajf lajna iz Čikaga započela je pre pola godine u okviru projekta koji se odnosi na ekonomsko osnaživanje žena žrtava porodičnog nasilja.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.