Podizanje novih šuma u Vojvodini

Фото: Синиша Трифуновић

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević uručio je danas 21 ugovor korisnicima, koji su na godišnjem konkursu ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine.
Devet ugovora namenjeno je za podizanje novih šuma u AP Vojvodini, dok je 12 uručeno za unapređivanje rasadničke proizvodnje. Njihova ukupna vrednost iznosi oko 21,5 miliona dinara, u čemu je učešće resornog sekretarijata oko 14 miliona dinara.

„Na septembarskom zasedanju Skupštine AP Vojvodine usvojena je izmena godišnjeg programa za šume, u okviru koje smo, usled većeg interesovanja korisnika za unapređivanje rasadničke proizvodnje i pošumljavanje mekim lišćarima, opredelili i nova sredstva za ove namene“, podsetio je Radojević.

Novi konkurs je raspisan, i kako je resorni sekretar ovom prilikom naveo, očekuje se da će uskoro po ovom novom konkursu biti potpisani i ugovori. On je ukazao na značaj činjenice da se konkursi i godišnji program za šume usklađuju sa potrebama potencijalnih korisnika, što je poslovni pristup u radu Sekretarijata.

Radojević je podsetio na realizaciju prethodnih konkursnih aktivnosti u ovoj oblasti, te potpisivanje tri ugovora za izgradnju šumskih puteva, u ukupnoj vrednosti oko 160 miliona dinara, u čemu je učešće Sekretarijata bilo oko 100 miliona dinara. Kako je resorni sekretar još ukazao, kada se uzmu u obzir potpisani ugovori iz prvobitnog godišnjeg programa za šume, ukupna vrednost ugovora za ove namene je 182 miliona dinara, pri čemu je Sekretarijat izdvojio sredstva u visini oko 114 miliona dinara.

Radojević je poručio da Sekretarijat u skladu sa merama koje je preduzeo ima dovoljno sredstava na raspolaganju, i pozvao korisnike da se jave na aktuelan konkurs.

Izvor: rtv.rs

ПретходниBogdanović i Bjelica srušili Sparse
СледећиAplikacija za brži internet

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.