Подршка дојењу на јавном месту

Klub na kub rodjendan

На иницијативу Удружења “Клуб на куб” у Парку Хероја 20. маја постављена је клупа за дојење.

Јуче је и Сомбор добио прелепу клупу за дојење и повијање беба. Клупа се налази у срцу Парка Хероја, а ова акција спроведена је као продршка дојењу на јавном месту.

-Од самог старта, “Клуб на куб” је имао идеју да свом граду и мајкама у њему обезбеди клупу за дојење. Од идеје па до саме реализације прошло је годину дана и сада са пуним срцем можемо реци да смо успели, сви заједно, заједничким снагама, чинећи нешто лепо за своју заједницу – казала је Јека Ђапић, мајка три девојчице.

Klub na kub rodjendan

Постављање клупе, као подршка дојењу на јавном месту, а на иницијативу „Клуба на куб“, омогућили су: „Конструктпројект“ доо Сомбор, фарбара „Тен“, Град Сомбор, дипл. инж. арх. Теодора Ковчин која је направила нацрт клупе, Драган Марковић који је радио на металном делу конструкције, Предраг Ковачић који је одрадио столарски – дрвени део клупе, „Механикауниверзал“ и бројни суграђани кроз донације.

Klub na kub rodjendan

-Ова клупа је прелеп рођендански поклон који је “Клуб на куб” добио од свих ових дивних људи, а у најлепшој могућој сврси да охрабримо све мајке, да је сасвим нормална и природна ствар подојити своје дете на јавном месту. Клупа је само симбол тога и жеља да ће се мајке осећати сигурније и опуштеније чинећи најлепшу ствар на свету, хранећи своју бебу где год и кад год то беба захтева.

Хвала свим овим хуманим људима што су се одазвали акцији и реализовали нашу идеју отвореног и великог срца. Наше срце је пуно! – изјавила је Ташана Томић, мајка три дечака.


ПретходниПреминуо је примаријус др Зоран Парчетић
СледећиУРУЧЕНО 30 УГОВОРА ЗА ДОДЕЛУ СЕОСКИХ КУЋА СА ОКУЋНИЦОМ

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.